Nie chodzi raczej o bezpieczenstwo bo jesli nie ma zastrzeżeń to mozna spokojnie sie kochać . Jednak bardziej chodzi o wygode . Osobiscie nie bede sie wypowiadac jak mi bylo dobrze ale mysle ze sama do tego dojdziesz kiedy bedzie ci najwygodniej . Wszystko tez zalezy od wielkosci brzucha
Jakie pozycje w ciąży są/były dla Was najlepsze i najbardziej bezpieczne dla ciąży? Stosowałyście jakieś eksperymenty w łóżku?
Zgadzam się z poprzedniczką, o ile lekarz wyraża zgodę na współżycie, nie ma żadnych przeciwwskazań a ty dobrze się czujesz, to wybór pozycji zależy tylko od was. Wybieraj te które są wygodne dla Ciebie. U nas na początku każda pozycja była ok, ale im większy brzuch tym już trudniej i mniej komfortowo.
Troche osobiste pytanie typu najlepsze pozycje sexualne…
Jezeli nie ma przeciwskazan, mozna spokojnie wspolzyc w ciazy, pozycja dowolna
Otóż to jeżeli lekarz nie widzi przeciwwskazań to każda pozycja jest dobra Ja już nie pamiętam kiedy ostatnio się kochaliśmy chyba z 7 miesięcy temu ale jak pójdę na wizytę to może się zgodzi
Nie powiem bo czasami mam ochotę ale na szczęście do wytrzymania
Wszystko zależy od Was samych. Ja z moim narzeczonym kochaliśmy się przez cały okres ciąży. U mnie ciąża przebiegała bez komplikacji i brzuszek też nie był ogromny. Wielu mężczyzn boi się kochać ze swoją partnerką podczas ciąży z obawy że zrobią coś maluszkowi. U nas było podobnie ale wytlumaczylam mojemu że nic naszej kruszynie nie grozi a lekarz nie zabronil.
Zgadzam się z dziewczynami. Jeśli lekarz nie widzi przeciwwskazań to bezpieczna pozycja to taka w której Ty się dobrze czujesz.
Jeśli tatuś dziecka się boi to najlepiej będzie jak się go zabierze na wizytę i żeby lekarz mu powiedział o braku przeciwwskazań.
Niby dobre są te, w których kobieta nie uciska brzucha
Mysle ze jesli ciaza przebiega prawidlo to mozna kochac sie w kazdej pozycji byle tylko delikatnie i bezpiecznie ale u nas pozycja w ciazy to na boku jest najllepsza.
Tak, jak piszą poprzedniczki, to wszystko zależy od tego, co komu pasuje i sprawia przyjemność, a także czy nie ma przeciwwskazań od lekarza. Chociaż moim zdaniem liczba pozycji trochę się ogranicza z uwagi na duży brzuch już potem
Jeśli nie ma przeciwwskazań to można współczuć w ciąży pozycja dowolna wygodna Przede wszystkim dla kobiety w ciąży. Ciężko określić pozycję bo każda z nas będzie czuła się lepiej w innej zresztą dosc osobiste te pytanie ale pozycja też dużo zależy od tego który mamy tydzień ciąży i jak wielki mamy brzuch w 1 trymestrze w każdej można spokojnie się kochać nie przeszkadza. W 3 trymestrze z kolei już mamy dość duży brzuszek ciążowy i każdej z nas będzie zupełnie w innej pozycji wygodniej ważne aby był komfort
Klasyczny misjonarz to jedna z bezpiecznych pozycji seksualnych w ciąży, o ile pozostaje komfortowa dla kobiety.
Na łyżeczkę to dobra pozycja seksualna w ciąż, która sprawdzi się we wszystkich trymestrach.
Na jeźdźca to pozycja seksualna w ciąży sprawdzająca się w każdym trymestrze.
Jeszcze jedna pozycja seksualna w ciąży – na bocznego jeźdźca. Sprawdzi się szczególnie w ostatnich miesiącach ciąży
Nie uprawiałam sexy praktycznie w ciąży więc nie wypowiem się na ten temat heh. Mogę się wypowiedzieć jak uprawiać po ciąży :D
Jak najwygodniej dla nas samych
Myślę, że każda wygodna pozycja będzie bezpieczna.
Przy zagrożonej ciąży nie sypialiśmy ze sobą na początku
To jest przeciwskazanie
Mój się bał wiecznie się pytał czy dziecka nie uszkodzi
U mnie ciążę zagrożone i całkowity zakaz na współżycie podczas ciąży później połog czasami ciężko. Ale czego się nie robi dla dzieci, jak chce się je mieć :)
Jakoś w ciąży nie mialam nawet ochoty prez złe samopoczucie