Biegunka u roczniaka

Zawsze mam w domu węgiel , ten ma zmieniony smak i naprawdę robi robotę 

Co polecacie na biegunkę ? Nie tylko w kwestii picia czy saszetek ale pielęgnacji skóry dziecka? Nie wiadomo skąd i jak przyszła biegunka.  A córka mocno płacze że ją boli i ma całkiem sp oto zaognione miejsca intymne. 

Syn ostatnio mial biegunkę , a pupę smarowalam maścią nagietkowa

Pomagała mi taka tłusta maść z apteki na zamówienie robiona . To byl mój jedyny ratunek

Do picia to elektrolity, chyba że pije bardzo dużo wody

A maść nagietkowa się fajnie sprawdza

Bephanten baby jest świetny w takich kwestiach. A elektrolity są różne i może się trafi na taki co dziecku posmakuje..  robią świetną robotę.. 

Najważniejsze żeby dziecko się nie odwodniło, więc elektrolity są niezbędne. A jeśli chodzi o pielęgnacje skóry to ja polecam Bepanthen, super działa. 

MammaNK z tego co kojarzę to ten syrop jest od drugiego roku życia dziecka, a w temacie jest napisane że roczne dziecko. 

Prawdopodobnie wiele może zdziałać to co dziewczyny podpowiadaja.. a np. Kisiel może coś pomoc w kwestii biegunki.

Duzo tez wierzyłam pupę i przemywałam woda

Na odparzenie najlepszy jest tormentile baby. 

Shadow555 masz racje ten węgiel w syropie jest dla nieco starszych dzieci , młodszym można podać po konsultacji  z lekarzem 

Orsalit jest dobry jeżeli chodzi o elektrolity. Z owoców jagody i banan dobrze dzialaja na żołądek I jelita. 
Częste zmienianie pieluszki i smarowanie czymś na odparzenia. . 
Jak Lily pisała tormentile jest bardzo dobry. 

Na takie kwaśne biegunki to thormentiale baby najlepszy. Orsalit do picia i w ogóle coś do picia żeby się dziecko nie odwodnilo. Ja dawałam rumianek taki parzony normalny ale taki słaby, mały chciał pić bo coś innego niż woda a dodatkowo działa na skurcze więc troszkę dziecku pomaga. Do jedzenia jakiś ryż z jabłkami albo zupka ryżowa delikatna z warzywkami 

Wydaje mi się , że na skórę warto stosować bepanthen. Moim dzieciom często pomagał przy problemach ze skórą 

Dużo dobrego słyszałam o orsalit. Może też warto spróbować , bo przy biegunce dziecko mocno się odwadnia 

Tak nawet są już gotowe zrobione w buteleczkach. U nas pomagało picie z butelki pewnie nie dla smaku tylko dla butelki haha

Ahah , każdy sposób jest dobry na podanie leku;)))

Nieważne jak, ważne że lek zostanie podany ;-)

Oczywiście że tak . A takim sposobem sukces gwarantowany:)