ja to w ogole nie wiem jak im sie smarty sie opłcaja, w sensie przeciez te przesyłki jak ktos dużo zamawia to jest mega koszt, a smart kosztuje tyko 40zł przeciez
Ale fajnie ze jest taka możliwość
tak smart to fajna opcja jest jeśli zamawiasz na allegro
to to zamawiam na allegro co tylko moge :D własnie ze względu na tego smarta i to ze bez wychodzenia z domu mam zakupy ogarniete
Ja na tym shopee też nie umiem się odnaleźć;/
ALI już poszło w zapomnienie bo tam doszły te opłaty ;/ i się nie opłaca kupować...
ja na ali już dawno nie zamawiałam. Jakie opłaty doszły?
Ja na shopee po prostu szukam czego potrzebuje i zamawiam, też nie ogarniam tych kuponów i zniżek, one same mi się aktualizują już jak mam produkty w koszyku :) ale jestem w szoku że na shopee możesz kupić coś nawet za kilka złotych i masz dostawę za darmo :)
prawda dziwie sie że im sie opłaca to pakowac i wysyłać za free ;) a czesto na innych serwisach ten sam produkt a już cena kilka razy wyższa;)
ja z kuponami to różnie jak nie zapomne to coś przeszperam ale zazwyczaj zamawiam na szybko;) bo zapominam;) zwłaszcza jak mała sie budzi a chce jak najszybciej paczke w domu;)
Im się to zwraca bo jest osobą która kupi tego smarta jedna na 10 a pozostałe 10 płaci jednak normalna przesyłkę ;) oni to mają odpowiednio skalkulowane na pewno żeby im to było na rękę jednak
Z pewnością musi się opłacać. Też nie wierzę w takie darmowe akcje zysk jest i tak odpowiedni
Na pewno Allegro daje im jakieś profity za skorzystanie z tego smarta nie wierze że nie albo po prostu dzięki temu mają więcej klientów i zamówień i moze na tym tez polega fenomen tego przedsięwzięcia
Mi się wydaje, że to nie sprzedawca na allegro pokrywa koszt przesyłki w smarcie tylko allegro
a to na pewno tak to jest przekalkulowane ze allegro na tym wychodzi na plus...allegro na pewno ma tez jakies umowy z firmami kurierskimi podpisane...tak to by im sie nieopłacało
ja to nie wiem jak im sie to opłaca i w sumie nie bardzo mnie to interesuje :D fajnie ze przesyłak jest darmowa. Moze przekalkulowali ze tak wiecej zarabiają po prostu i moge pokryc koszty dostawy. ciezko powiedziec jaka przyjeli taktyke ale na pewno sa na plusie na tym ;)
Ale fajnie ze taka opcja istnieje
napewno dobrze to pzremysleli moze bardziej im sie to opłaca jednak sporo osób jednak tego smarta wykupuje to tez jest jakiś koszt jednak a czy z e sprzedazy produktów też pobierają prowizje? dawno tam nic nie wystawiałam;) bo jesłi tak to też jest dla nich zysk im wiecej sie sprzeda tym wiekszy zysk dla nich a jednak do tych 40zł to klienci coś dobierają aby zyskać na darmowych wysyłkach;)
Oczywiście że mają prowizje od sprzedaży i to całkiem niezła. Ok 10% się to też zależy od kategorii produktu.
TerazMamma może tak być allegro ma taki zarobek z tego serwisu że myślę że wystarczy podpisać odpowiednią umowę z jakaś firma kurierska i mają i tak połowę taniej dla nich to nie jest duży wydatek
moze tez licza ze spora część zamowi za mniej niz płaci sie za ten pakiet smart a i tak beda do przodu, w każdym razie na pewno nie dopłacaja do interesu, tego jestem pewna :D
dokładnie oni nie płacą tle za przesyłki tylko na pewno taniej