Bóle brzucha w ciąży

bóle są częste, ale zawsze trzeba to skonsultować z lekarzem

też miałam bóle brzucha w ciąy, które mnie, niepokoiły,jak każdą mamę

czasami odpowiadają za to skurcze przepowiadające

mi lekarz powiedział że jeżeli ból przechodzi po odpoczynku nie ma się czym przejmować o ile nie są to zbyt częste bóle

ja miałam do4 miesiąca bóle i ten brzuch bolał mnie mocno. Okazało się, że macica mi się stawia i muszę brać leki i kiedy przeszło całkowicie odstawiłam leki :slight_smile:

bóle najbardziej niepokoiły mnie gdy jeszcze nie czułam ruchów małej, potem jak zaczęła kopać to i ból brzucha stał się mniej straszny

Mi lekarz powiedzał, że bóle brzucha mają prawo się pojawiać i, że wtedy powinnam zażyć nospę. Jednak będąc na studiach wykładowcy zwracali uwagę, że w ciąży nie powinno zażywać się wielu leków. Wśród tych szczególnie zakazanych była nospa. Uczulali, żeby zawsze kilka razy się dobrze zastanowić, zanim zażyjemy jakiś lek.

Dotychczas ból brzucha w II trymestrze traktowałam jako coś naturalnego. Ciągle tlumaczylam to wzrostem maluszka i powiększaniem się mojego ciążowego brzuszka i przy rutynowej wizycie przezyłam szok. Okazało się w 25 tc ze grozi mi poród przedwczesny w związku ze zbyt szybkim skracaniem się szyjki macicy. Dlatego kochane nie ryzykujcie. Jeżeli macie jakiekolwiek wątpliwosci czy obawy zgloscie sie do lekarza i nie ryzykujcie zdrowiem i zyciem waszego maluszka.

kazda rzecz ktora wywoluje niepokoj powinna sklonic mame do pojscia do lekarza, czasem intuicja nam podpowiada ze cos nie tak

bolało mnie pod koniec ale tylko wtedy kiedy się narobiłam, albo kiedy długo chodziłam. wystarczyło że się położyłam i przechodziło.

mnie bole zazwyczaj dokuczają w nocy

znam to doskonale :confused: dobry artykuł !

w ciąży lepiej dmuchać na zimne i niczego nie bagatelizować

W 27 tyg strasznie bolał mnie brzuch z boku i na dole po prawej stronie tak ze nie mogłam nic zrobic ani chodzic. Pojechałam do szpitala a że to była sobota i już po godz 18 to zostawili mnie na oddziale na 3 dni. Lekarz mnie zbadał i byłam pewna że wszystko ok

Mnie też zazwyczaj w nocy boli brzuch

Ja nie pamiętam żeby mnie bolał

znam mamy które prawie cały czas odczuwały ból brzucha w ciąży, ja pierwszej ciąży nie odczuwałam,ale w drugiej już mnie bolał przez ostatnie dwa miesiące

mnie bolał brzuch, bo macica się stawiala, miala ktoras z Was tez tak jak ja?

ja czulam pachwiny

A ja raczej bezproblemowa, ani na początku ani teraz nic nie boli