Bóle brzucha w ciąży

Bóle brzucha w ciąży związane są najczęściej z naturalnymi zmianami zachodzącymi w organizmie przyszłej mamy. Mają różne umiejscowienie, charakter i nasilenie w zależności od okresu ciąży. Dowiedz się, kiedy ból brzucha w ciąży jest normą, a kiedy zwiastuje coś groźnego.

ja miałam bóle brzucha w ciąży i okazało się, że mi się macica stawia i musiałam brać tabletki

Mnie na szczescie nic sie nie dzieje, i oby tak dalej…

Mnie też boli brzuch i to dość często,lekarz mówi że macica się powiększa bo dziecko szybko rośnie i z rad te bóle

ja nie miałam

agus0391 i nie musiałaś brać tabletek pewnie? i bardzo dobrze, jeśli nie :slight_smile:

Nie brałem żadnych tabletek

mnie brzusio nie pobolewał, jedynie przed porodem

Szczerze to na początku się martwilam bo przy pierwszej ciąży nie miałam takich bóli. Ale lekarz mnie upewnil że wszystko jest ok.
Obie ciążę bardzo się różnią nie przechodzę drugiej tak samo

U mnie podczas ciąży nie było żadnych bóli brzuszka nawet na początku

na razie nie mam bóli zobaczymy jak będzie dalej

agus0391 kazda ciaza nawet tej samej kobietki jest inna;)

żadnych bóli nie wolno bagatelizować

Xaniab dopiero teraz zdaje sobie z tego sprawę,ale dzieci też są inne mają różne charaktery więc ciążę też się różnią.

U mnie bóle brzucha zaczęły się na początku drugiego miesiąca i trwały ok 4 miesiące, były one na tyle silne, że nieraz całymi dniami leżałam w łóżku zwijając się z bólu (z tego 4 dni w szpitalu). Powodem było rozciąganie się mięśni macicy. Zawsze byłam bardzo szczupłą osobą być może dlatego było to dla mnie aż tak uciążliwe. Najlepszym lekarstwem na bóle brzucha był dla mnie magnez, który wspomaga pracę mięśni. Na szczęście nie miałam żadnych innych objawów ciąży - żadnych wymiotów, zachcianek czy reakcji na to co jadłam). Teraz (niecały miesiąc przed porodem) poza tym że jestem trochę osłabiona czuję się bardzo dobrze.:slight_smile:

agus0391 ja przeszlam porod i ciaze idealnie i to ni jest gwarancja ze kolejny bedzoe tak samo dobry

Ja tą ciąze przechodze lepiej pod względem zdrowotnym,ale za to synek był bardzo grzeczny w brzuszku dlatego mogłam w ciąży robić dosłownie wszystko i do końca ciąży byłam aktywna w tej ciąży ciężko mi iść gdzieś daleko kręci mi się w głowie słabo mi często mnie mdli i mało co mogę z apetytem zjeść

u mnie nie było bólów brzucha czasem tylko twardniał

Tak też jestem ciekawa,właśnie leżę bo tak mnie kuje brzuch :frowning:

ale to chyba nic powaznego?