Bóle brzucha w ciąży

W II trymestrze czułam takie bóle jak na okres co jakiś czas. Nie jakoś intensywnie i długotrwale, ale czułam. Pojawiły się także bóle lędźwi. Dodatkowo mam czasem takie wrażenie jakby mi się mięśnie brzucha rozrywały przy głębszym wdechu. Natomiast nie zauważyłam u siebie skurczów Braxtona-Hicksa, albo nie potrafiłam ich rozpoznać. Nie miałam twardnienia brzucha.

Zanim się dowiedziałam, że jestem w ciąży - brzuch mnie ciągle bolał tak jak na okres co miesiac. a Tu miesiąc 8-my i okresu dalej nie ma :slight_smile:

w 26 tygodniu pojawił się u mnie ból brzucha tak silny że nie mogłam siadać/wstawać/przekręcać się na łóżku, po dosyć szybkiej konsultacji z lekarzem stwierdził podejrzenie zapalenia wyrostka jednak po konsultacji z chirurgiem w szpitalu okazało się że to nie wyrostek ani nie nerki ale prawdziwej przyczyny takiego bólu brzuchu nie poznałam, śmiem twierdzić że lekarze sami nie wiedzieli od czego tak mam - ważne że po lekach przeciwbólowych i kroplówce na podtrzymanie ciąży nie bolało, ostatecznie zostałam wypisana z rozpoznaniem poród fałszywy

bóle brzucha mi nie dokuczały

ja mialam bole brzucha w 1 trymestrze,byly one czeste i jakby na miesiaczke ale na szczescie sie to skonczylo

ja miałam takie dziwne uczucie w dole brzucha nie ból a raczej ucisk

ucisk jest chyba normalny …tez tak miałam nie codziennie pewnie zależy to od ułożenia dziecka ale najlepiej powiedz to przy nastepnej wizycie

mnie bolał jak zbyt szybko chodziłam

zaradnamamuska już nie muszę tego sprawdzać bo mała od przeszło 2 miesięcy jest na świecie a ten ucisk jest raczej normalny bo przy 1 ciąży też tak miałam

mnie doskwierał ból spojenia łonowego, nic przyjemnego zwłaszcza przy chodzeniu:/

ja mialam w 1 trymestrze ale pozniej wszystko ustapilo :slight_smile:

U mnie wporządeczku

ja czasem czuje bóle ale lekarz mówi ze to od rościągania brzuszka

miałam lekkie, ale podobno lekarz mówił, że to normalne. no nie wiem, ale nic groźnego.

Ja jestem panikarą , bo była to moja pierwsza ciąża i jak raz mnie zabolała delikatnie to od razu musiałam skonsultowac to z lekarzem bo wystąpiło plamienie, ale wszystko było ok

Ja czułam delikatne bóle od drugiego trymestru ale raczej niepodejrzane.

dostałam większą dawkę leków i narazie jest spokojnie

mialam takie bole ale dostalam leki i po jakims czasie przeszly…

Na początku ciąży przestraszyłam się ciągnięcia w podrzuszu. Lekarz uspokoił mnie, że to tylko rozciągająca się macica. Jako pierworódka miałam sporo obaw, bo wszystko było dla mnie nowe.

Mnie lekko brzuch pobolewa oczywiście konsultowalam się z learzem.