Bóle jedynie przy zbyt mocnym kopnięciu przez malucha
u mnie też pod koniec jak u Katarzyna25, ale nie jakieś mega silne - to pewnie już te przepowiadające skurcze były.
W pierwszym trymestrze miałam takie bóle jak na okres… lekarz prowadzący ciąże mnie uspokoił że to normalne… potem dłuuugo, długoo spokój i teraz 38tc też mam bóle brzucha, promieniujące niekiedy na krzyże, wydaje mi się to to są przepowiadające… no bo do rozwiązania już nie daleko… a może nawet bliżej niż myślę ![]()
mnie też na początku bolał brzuch a po 20 tyg twardniał niestety skracała się szyjka
Ja jestem w I trymestrze ciaży i czasami czuję tak jakby mi brzuch się rozciągał.
Po dłuższym spacerze boli brzusZek
W pierwszym trymestrze często miałam bóle pachwin, które spowodowane były rozciąganiem wiązadeł. Dodatkowo miałam kłucie w prawym lub lewym boku spowodowane zaparciami.
Wychodzę z założenia, że każdy ból brzucha w ciąży należy konsultować z lekarzem. Kobieta intuicyjnie czuje, kiedy coś jest nie tak.
Ja nie miałam bóli aż do dnia przed porodem. Za to w trakcie nadrobilam ból za całą ciążę
Mi jedynie brzuch twardnial od dluzszego stania ale również jest to nieprzyjemne uczucie
ja miałam takie bóle ale juz przeszły
Ja nie mialam boli brzucha w ciazy
Mnie w I trymestrze bolał brzuch , ucisk i jakby przed miesiączką - okazało się że przyczyną są moje wąskie biodra i gdy macica się powiększała to po prostu bolało. Teraz jest już coraz lepiej
Gdy bardzo bolał brałam Nospę - dozwolona w ciąży,
mnie teraz bardzo boli a jetem w 8 tyg . lekarz jednak powiedział żebym sie nie denerwowała i wiecej odpoczywała
Gosia200, ja wszystko rozumiem, ale gdyby jednak bóle nie ustępowały, to może jeszcze raz pójdź do lekarza, dla świętego spokoju.
albo brać tabletki rozkurczowe ja to od razu do lekarza bym szła
ja jestem teraz w 2 ciąży i trochę niepokoją mnie bóle brzucha, lekarz mówi że mam brac no spa
Jedyny ból jaki miałam to wtedy jak przeszłam wirusówke
Mi często twarnieje brzuch i boli kiedy za długo chodzę. Lekarz mowi ze jest okej, alw czy na pewno. … Nie wiem czy to normlane ze po spacerze ledwo dochodzę do domi bo juz brzuch mnie tak boli i jest twardy.w donu jesli cos robie zbyt długo, sprzatam, gotuje itp to od razu to samo. Nawet prrzy zbyt dlugim prasowaniu. A to dopiero 25tc. ![]()
ja tez mialm bole ale przeszly