Bóle brzucha w ciąży

Tylko żeby sie najeść w maku to trzeba trochę wydać 

Ja zawsze patrzę co tam w kuponach chociaż super było z rok temu gdzie samemu można było komponować kupony zaznaczało się taką ankietę jakby i wyskakiwaly specjalne opcję   n niestey szybko to wycofali. Wtedy wychodziło cenowo super

Mój mąż też ma tą całą aplikacje z kuponami Ja nawet tego nie mam bo sporadycznie tam jadam raczej jak mnie ktoś gdzieś po drodze zabierze sama od siebie chyba bym nie pojechała to jest takie jedzenie na chwilę gdy człowiek ma ochotę na jakiegoś konkretnego fast fooda przez moment czujesz się zapchana a za chwilę od nowa jesteś głodna ale nie mówię bo raz na jakiś tam czas w życiu można sobie pozwolić ale za te pieniądze to już chyba wolałabym pojechać do jakiejś restauracji na normalny obiad

jestem w 35 tc i boli mnie coraz częściej brzuch a raczej dół  czy to normalne ?

MiśkaPyśka a byłaś z tym u lekarza? Zgłaszałaś ten ból? Mnie pod koniec ciąży często brzuch bolał ale to bardziej było takie napinanie i stawianie się brzucha niż ból. Dostałam no spe i magnez i trochę pomogło. Może zgłoś to lekarzowi. Kiedy masz wizytę? 

Mam do Pań olbrzymią prośbę o wypełnieni anonimowej ankiety do pracy magisterskiej na kierunku położnictwo. Z góry dziękuję za poświęcony czas i zaangażowanie :)

https://forms.gle/HJ2JS7hBoiPgTqcs9

Miśka Pyśka Też uważam że powinnaś to zgłosić jak najszybciej lekarzowi Myślę że pewnie będzie to normalne poród coraz bliżej Może faktycznie być to spowodowane  brakiem jakichś witamin ale jednak najlepiej jak sprawdzi to lekarz to już końcówka więc pewnie wizyty masz teraz bardzo często na dniach na pewno będziecie się widzieć więc to skonsultuj a jeżeli boli cię bardzo To postaraj się skontaktować z nim na już i nawet wytłumaczyć przez telefon Co się dzieje

właśnie miałam  mieć wizytę w piątek ale odwołali i mam za tydzień w piątek 

Pina to ja też tak mam:D haha rozbawiłaś mnie :D 

Miska pyśka a nie możesz telefonicznie skontaktować się z lekarzem? 

Najważniejsze czy jest to typowy ból czy np lekkie skurcze. Trzeba drugie wiadomo normalne natomiast ból brzucha... No to jeżeli intuicja mówi że to nie jelitowe problemy ja to bym sprawdziła. Poród jak Poród ale no odklejenie łożyska również może Podobnie się objawiać wiev ja tam bym szybko do lekarza

ale to mnie cały czas nie boli tylko jak się nachodzę albo ponoszę coś za dużo 

MiśkaPyśka ciężko powiedzieć, bo nie wiemy dokładnie jaki to ból, czy miejscowy, czy promieniuje. To może być już przygotowanie do porodu, spinanie się brzucha tak jak Madzia pisze. Też takie miałam właśnie i lekarz sugerował magnez ale mowil że mam brać jeśli chce, jak nie to nie muszę. Czasem te bóle były mocne, brzuch cały twardniał i pod koniec już się nawet musiałam zatrzymać idąc gdzieś bo nie dałam rady zrobić kroku.

Ale mimo wszystko to powinnaś skonsultować bo my możemy pisać jak było u nas a możesz przeoczyć coś ważnego, nigdy nie wiadomo. Lekarz Cię zna najlepiej. Może spróbuj się oszczędzać choć do tej wizyty 

w piątek mam wizyt ę więc o tym mu powiem 

Miśka koniecznie i daj znać co Ci powiedział, i oszczędzaj się w miarę możliwości:)

Miśka jesteś w zaawansowanej ciąży więc tak jak piszą lekarze najlepiej takie rzeczy zgłoś lekarzowi bo to że ktoś miał podobnie nie znaczy że Ty masz tak samo. Twój organizmu przygotowuje się do porodu więc że też stąd te bóle, ale to właśnie najlepiej jak lekarz oceni i przebada ;)

Najlepiej jak boli powiedzieć lekarzowi 

Każdy ból i jakieś niepokojące sytuacje dobrze jest zgłosić lekarzowi Ja co prawda aktualnie w ciąży nie jestem ale od pewnego czasu Niepokoju mnie ból jednego jajnika właśnie wczoraj zmobilizowałam się i poszłam na wizytę do mojego doktora koniec końców okazało się że nie mam dużych powodów do niepokoju bo na ten moment nie znajduje się tam nic co mogłoby mnie niepokoić typu jakaś torbiel i tym podobne natomiast pobraliśmy wymazy do różnych badań bo mamy pewne podejrzenia ale na ten moment nie ma tam nic z tych rzeczy o których ja myślałam i mogę być spokojna czasami lepiej pójść o jeden raz za dużo albo nawet wykonać ten telefon do swojego doktora upewnić się że wszystko jest w porządku że dany ból w obecnej sytuacji jest normalny i mieć spokojną głowę

Pina dokładnie lepiej skontrolować i szukać przyczyny pojawienia się bólu. Moja kuzynka właśnie też miała takie bóle brzucha nie będąc w ciąży i dostała szereg badań do wykonania i czeka na wyniki. 

Pina a mozę owulacja taki ból powodowała? ja często mam owulacje bardzo bolesne czasami jest tak ze bardziej mi doskwieraja nizeli sama miesiaczka;(

ostatnio miałam silne bóle i zastanawiałam sie czy nie pojechac z tym do lekarza ale pewnie znowu powiedza ze taka uroda;( 

jeśli chdozi o ciazę to mysle ze nie ma bólu który by nie spowodował niepokoju, uważam ze każdy ból brzucha trzeba konsultować z lekarzem

właśnie lepiej powiedzieć lekarzowi i sprawdzić niż się zamartwiać