Brązowa kreska na brzuchu w czasie ciąży

ta kreska zapewne jest tyle ile utrzymuje sie wysoki poziom hormonów w organizmie. u mnie jest ale taka słaba póki co :)

Ja właśnie zawsze zastanawiałam się skąd ona się bierze. I oczywiste jest że po ciąży bardziej ją widać, dlatego że wtedy skóra na brzuchu już nie jest napięta. Ale powiem wam że moja kreska była widoczna z daleka, a moja przyjaciółka miała taką kreskę że była aż ciemnobrązowa po porodzie

Ja mam wrażenie że u mnie wgl nie ma tej kreski ale pod koniec ciąży tamtej była już dość widoczna konkretnie 

U mnie po porodzie się pokazała 

Czyli u każdego jest inaczej chyba zależy od ilości hormonów w organizmie:) 

U mnie dalej slana a zostało mi ostatnie 10 tygodni do porodu. Jestem ciekawa czy jeszcze będzie bardziej widoczna czy to już wszystko.

To chyba bardziej uwidacznia sie po porodzie ;)

Niektórzy mają taką mocna ta kreskę jak od pisaka ciekawe czym jest to uwarunkowane bardzo jestem ciekawa 

Cześć KOBIETKI jestem tu nowa, ale postaram się przekazać cała moja dotychczasowa wiedzę :)!. Linea Negra - z tego co się dowiedziałam jest tym bardziej widoczna im kobieta ma ciemniejsza karnację. Ja obecnie jestem w trzecim trymestrze i jakbym się uparła to ja widzę, ale unikałam słońca całe wakacje wiec jestem bieluchem - dlatego wierze w to o czym pisze. 

hehe chyba jednak sprawa hormonów;) jestem blada całe życie;)nawet nad morzem zawsze wracałam blada taka mam nature;) w obu ciażach różnie w pierwszej wrecznie mmiałam linii lub słabo widoczna;) w drugiej po porodzie brązowa;) dodam ze nie popalałam sie bo leżałam wiekszosc czasu wiec słońca zbyt wiele nie widziałam;) 

Ja też mam jasna karnację i słońce mnie po prostu nie lubi nie zauważyłam u siebie tej linii więc nie wiem może się jeszcze pokazać ma jeszcze czas 

Może to jest tak że przy dziewczynkach się pokazuje, a przy chłopcach nie? 

Chociaż ja nie miałam :D więc myslę, że to hormony jednak są za to odpowiedzialne:D

Też przy córce miałam a teraz przy synku nie :)

może się pojawi jeszcze

Moja siostra w żadnej ciąży nie miała a ma synka i córkę :) 

Ja w dwóch ciążach miałam teraz przy trzeciej już nie.

Ja jestem w drugiej ciąży i póki co nie mam więc może faktycznie kwestia hormonów zobaczymy jeszcze może się pojawić ;) niektórzy mają taką widoczna jak od pisaka

Ja w ciąży miałam bardzo widoczną nie od samego początku dokładnie nie pamiętam od kiedy ale no myślę że gdzieś tak od 6 miesiąca jak ten brzuszek zrobił się taki bardziej widoczny uwypukliło mi pępek na wierzch i właśnie zrobiła się taka kreska zniknęła ona gdzieś około 3-4 miesiące po porodzie z dnia na dzień W ogrodzie robiła się coraz to bledsza

Ja miałam średnio widoczna 

byłam 3 razy w ciąży i w żadnej nie miałam takiej kreski. czytałam ze to zależy od hormonów