Chciałam ostatnio je wyczyścić bo przy używaniu zostawały ślady na podłodze z kółek, ale ciężko się wyciągało i myślałam że się nie da
muszę obczaić jakiś tutorial jak się czyści hizero
No wlasnie jak masz brudne kolka to zostaja kreski na podlodze ,ja uzywam takiego czegos do wyciagania kolek
Ja raz tylko próbowałam i zrezygnowałam jak się właśnie nie dało ich wyciągnąć , bałam się że je uszkodzę
ale muszę się za nie zabrać i dam znać czy coś tam się wplątało ![]()
Na pewno gdzieś na tik toku można coś znaleść
@ewelka8990 ooo, , mój chłoak na pewno na warsztacie ma jakiś też taki śrubokręt
@Maja.zielonka jakoś wyczyścić trzeba to nie powinno się zepsuć
ale z tym to różnie, nam się popsuło okno na gwarancji i powiedzieli , że to nie wchodzi na gwarancję , więc nie wiem po co dają gwarancje i co na tej gwarancji jest ![]()
Dziewczyny a macie cos do polecenia na fugi? Ale tak zeby ich nie wyżarlo? Jak patrze na moja podloge po 3miesiacach mycia przez Szanownego to mi sie slabo robi ![]()
![]()
Ja też muszę się wziąć za fugi bo nie mogę na nie patrzeć już. Dzieciaki zaraz pójdą do przedszkola więc czas się brać za robotę
Ja zamówiłam sobie szczotkę do czyszenia fug ![]()
![]()
Bardzo polecam
z tej firmy mamy też płyn do ram okiennych, świetne są te produkty tej firmy, fakt to nie są bardzo łagodne środki, ale czyszczą świetnie
do tego też mamy taką specjalną szczoteczkę do fug - którą kupiłam w action :
Ja w łazience super doczyściłam fugi mopem parowym (najtańszym z lidla) z taką końcówką do czyszczenia- z taką małą szczoteczką. Ale to się dobrze sprawdza na małej powierzchni.
Też muszę właśnie , gdzie zamówiłaś ?
A to można tylko na allegro kupić?
Ja kupiłam przez allegro, może można dorwać w jakimś sklepie z chemią, w markecie tej marki nie widziałam ![]()
A trzeba mocno je szorować ?
Niee, jak nim polejesz fugi i chwile zostawisz to ten brud sam wyłazi więc potem właściwie wystarczy nawet przetrzeć gąbką, ale Ty tego w ciąży nie rób tylko niech chłopak podziała, bo to dość mocny środek ![]()
Wiem wiem, muszę mu wymyslec jakieś zadania ![]()
![]()
Zadanie bojowe!![]()
raz dwa do mycia fug, co by się nie nudził
Nie może się nudzić, a czysto musi być ![]()
Ja też się do nich przymierzam, w łazience ale i w kuchni są tragiczne
Ja kiedyś miałam z laboratorium Pani domu D-lux to jakoś super nie działało
Ogólnie dziewczyny to ja wam polecam środek do impregnacji fug. Ja mam zaimpregnowane i robi się nich taka jakby powłoka. Myję fugi raz na rok wodą z tabletką do zmywarki i to normalnie tylko ściereczką przecieram nawet szczotki nie używam. A jak myje płytki parownica to widzę jak brud schodzi