Brzydki zapach z pralki i ubrań – co robić?

Chciałam ostatnio je wyczyścić bo przy używaniu zostawały ślady na podłodze z kółek, ale ciężko się wyciągało i myślałam że się nie da :see_no_evil: muszę obczaić jakiś tutorial jak się czyści hizero

No wlasnie jak masz brudne kolka to zostaja kreski na podlodze ,ja uzywam takiego czegos do wyciagania kolek

4 polubienia

Ja raz tylko próbowałam i zrezygnowałam jak się właśnie nie dało ich wyciągnąć , bałam się że je uszkodzę :see_no_evil: ale muszę się za nie zabrać i dam znać czy coś tam się wplątało :see_no_evil:

Na pewno gdzieś na tik toku można coś znaleść :smiley: @ewelka8990 ooo, , mój chłoak na pewno na warsztacie ma jakiś też taki śrubokręt :see_no_evil: @Maja.zielonka jakoś wyczyścić trzeba to nie powinno się zepsuć :grin: ale z tym to różnie, nam się popsuło okno na gwarancji i powiedzieli , że to nie wchodzi na gwarancję , więc nie wiem po co dają gwarancje i co na tej gwarancji jest :rofl:

Dziewczyny a macie cos do polecenia na fugi? Ale tak zeby ich nie wyżarlo? Jak patrze na moja podloge po 3miesiacach mycia przez Szanownego to mi sie slabo robi :disguised_face::face_with_peeking_eye:

Ja też muszę się wziąć za fugi bo nie mogę na nie patrzeć już. Dzieciaki zaraz pójdą do przedszkola więc czas się brać za robotę

1 polubienie

Ja zamówiłam sobie szczotkę do czyszenia fug :grinning::rofl:

Bardzo polecam :wink: z tej firmy mamy też płyn do ram okiennych, świetne są te produkty tej firmy, fakt to nie są bardzo łagodne środki, ale czyszczą świetnie :wink: do tego też mamy taką specjalną szczoteczkę do fug - którą kupiłam w action :

Ja w łazience super doczyściłam fugi mopem parowym (najtańszym z lidla) z taką końcówką do czyszczenia- z taką małą szczoteczką. Ale to się dobrze sprawdza na małej powierzchni.

Też muszę właśnie , gdzie zamówiłaś ?

A to można tylko na allegro kupić?

Ja kupiłam przez allegro, może można dorwać w jakimś sklepie z chemią, w markecie tej marki nie widziałam :woman_shrugging:

A trzeba mocno je szorować ?

Niee, jak nim polejesz fugi i chwile zostawisz to ten brud sam wyłazi więc potem właściwie wystarczy nawet przetrzeć gąbką, ale Ty tego w ciąży nie rób tylko niech chłopak podziała, bo to dość mocny środek :smiley:

1 polubienie

Wiem wiem, muszę mu wymyslec jakieś zadania :smile::smile:

1 polubienie

Zadanie bojowe!:sweat_smile::sweat_smile: raz dwa do mycia fug, co by się nie nudził

1 polubienie

Nie może się nudzić, a czysto musi być :smiley:

Ja też się do nich przymierzam, w łazience ale i w kuchni są tragiczne

Ja kiedyś miałam z laboratorium Pani domu D-lux to jakoś super nie działało

Ogólnie dziewczyny to ja wam polecam środek do impregnacji fug. Ja mam zaimpregnowane i robi się nich taka jakby powłoka. Myję fugi raz na rok wodą z tabletką do zmywarki i to normalnie tylko ściereczką przecieram nawet szczotki nie używam. A jak myje płytki parownica to widzę jak brud schodzi

1 polubienie