Wyprałam kanapę metodą na kapsułke do zmywarki i pokrywkę od garnka ![]()
Oo a jak kanapę wyprałaś? Masz pewnie odkurzacz pioracy?
Polecam wyczyścić filtr i wylać wode z węża a dodatkowo wyczyścić uszczelki przed tym włączyć pranie na godzinke z dodatkiem octu a gdy już będziesz prała ubrania dodaj łyżeczkę sodu która neutralizuje brzydkie zapachy może byc taka kuchenna ale są tez specjalne do prania. Można spróbować też kapsułek czyszczących do pralki i przejrzeć jakieś trudno dostępne miejsca czy coś tam nie zalega np. kieszonke na płyn i proszek tam też mógł się nazbierać syf
Miałam podobny problem nic nie pomagalo zdecydowałam się na zmiane pralki na nowa po 8 latach i dopiero jak maz ja wyciągnął to z tylu odkrecil filtr i tam sie działo i z tego tak smierdzialo ;( moze u ciebie jest podobnie
Filtr trzeba co jakiś czas przeczyścić bo tam się wszystko zbiera . Kiedyś u nas po praniu zostawały takie brudne fafrocle , okazało się właśnie ze z filtra zaczęły sie brudy odrywać i szło wszystko na ubrania.
Ja sobie raz w miesiącu robię takie generalne czyszczenie pralki, filtry, szufladka na detergenty, uszczelki i puszczam puste pranie z tabletką do zmywarki
Też tak robię teraz, kupiliśmy nową pralkę i teraz na bieżąco ogarniam żeby utrzymać czystość .
Ja kiedyś nawet nie pomyślałabym , żeby włożyć tabletkę do zmywarki do pralki ![]()
To u nas zawsze jest pełno moich włosów wszędzie
Tylko , że my mamy nową pralkę firmy Indesit
Dla mnie czyszczenie pralki to must have i robię to regularnie przynajmniej raz w tygodniu, mam Samsung eco bubble więc raz włączam ich program czyszczenia bez chemii a innym razem z użyciem środków do czyszczenia pralki lub tabletką do zmywarki. Problem z brzydkim zapachem prania mam tylko z czarnym praniem. Ostatnio próbowałam prać czarne ubrania w Loveli bez innych dodatków na programie dziecięcym i jest dużo lepiej.
Ale dziwne to jest , że tylko czarne pranie
Niestety to przez barwniki w czarnych ubraniach ![]()
Ale ja kiedyś , aż tak tego nie czułam… to co oni teraz dodaje za barwniki ![]()
kiedyś nie było aż takich problemów to prawda ale pralki chyba też lepiej płukały bo zauważyłam, że u moich rodziców w starszej pralce nie ma takiego problemu.
płyny do prania czarnego też podobno pomagają
No w sumie moi rodzice też nie mają takiego problemu ani siostra… więc coś z tym jest .
wszystko kiedyś było lepsze i dłużej wytrzymywało… dziś tylko chyba wszystko jest robione żeby wytrzymało gwarancję
To racja, a po gwarancji się psuje
My mamy nową pralkę i po miesiącu mam wrażenie że coś się tłucze przy wirowaniu a dużo ubrań nie wsadzam do bębna ![]()
![]()
Ja od dawna wkładałam, podpatrzyłam u mojej mamy i mi tak zostało