Na początku używaliśmy aventa, ale był za trudny dla dziecka. Potem przerzuciliśmy się na canpol. Był dobry dla malucha, który jest karmiony głównie piersią, bo mimo, że używał sporadycznie to dawał radę coś nią zjeść w awaryjnych sytuacjach
Do Avent właśnie trzeba patrzeć na te smoczki i ich przepływy bo oni standardowo dają te większe chyba. Nam się zdarzyło dopiero w sklepie dziecięcym zobaczyć że można kupić mniejsze niż 2
Oj tak trzeba patrzeć na rozmiary smoczków ja ostatnio zamówiłam rozmiar" s "przyszły do domu ale nie doczytałam że to rozmiar s wiek 6-18 msc
dwa udało mi się sprzedać na vintedzie.
Ten najmniejszy przepływ to w ogóle porażka. Nic z niego nie umiał wyssać ![]()
Ja to byłam zła na siebie i męża bo podaliśmy małej butelkę jak wróciliśmy ze szpitala do domu i kurcze nie leci czytam w necie że no tak ma być że te przepływy to jak naciśnie żeby było jak z piersi mówię no okej próbujemy coś tam jadła ale godzinę prawie to trwało mówie no nie a że weekend to starym sposobem przebiliśmy lekko smoczek, udało się jej jeść, choć dalej jadła powoli przy którymś myciu ogarnelismy że daliśmy 3 ![]()
My od poczatku mielismy butelki z marki campol i sprawdzały nam sie rewelacyjnie pozniej jak trzeba było zmienic na wieksza tez wybierałysmy z campola
A teraz mała nie wyobraza sobie pic z jakiejs innej probowala z lovi to nie chciala z niej pic wiec pierwsza milosc do butelki jest dalej z nami ![]()
Słyszałam bardzo dobre opinie na temat butelek Philips avent natural. Sama kupiłam będziemy testować
polecam bardzo, używałam przy synkach, jednak teraz jest na rybku tyle butelek, że zastanawiam się nad tą nową butelką canpol babies albo lovi mamma feel
Tez ja kupilam mam nadzieje ze i unas sie sprawdzi
Dokładnie teraz na rynku jest tyle świetnych butelek że spokojnie coś się wybierze . Fajnie że jest wybór mamy teraz mają raj wybierania wyprawki dla malucha
co raz coś fajniejszego wyjdzie ![]()
Ja użyłam aventa w szpitalu. Mały jadł ponad godzinę i myślałam że się popłaczę bo powinien szybko zjeść i wrócić na naświetlanie ![]()
No tak, wtedy to pewnie lepszy byłby większy przepływ ![]()
To prawda warto wybierac te ktore sa najczesciej polecane ![]()
Oczywiście wtedy masz większą pewność że się sprawdzą również u siebie .![]()
Widziałam gdzieś w opiniach, że Avent jest dość trudna butelka
Tak, niestety dla naszego noworodka była za trudna. Potem już nie używaliśmy
Ja uwielbiałam szklaną Philips Avent, moja córka była jedynie sporadycznie dokarmiana więc butelka nie była jakoś często w użytkowaniu, ale dowiedziałam się, że przy długotrwałym korzystaniu może szkodzić bo jest ciężka i może obciążać szczękę
Jest, ale to kwestia nauczenia się. Nie działa to tak jak w niektórych że sobie po prostu leci mleko, dziecko musi jak w piersi naciskac i ssać. Nam bardzo pomogła ta butelka przy ulewanie
Kwestia cierpliwości, dziecko pierwsze kilka razy może się wiercić itp, ale z czasem się nauczy. U nas tak przynajmniej było ![]()
Tez za duzo nie spotkalam sie aby ktos polecal ta firme butelek