Swego czasu była bardzo polecana. Jesli ktoś planuje KP, a butelkę chce podać tylko od czasu do czasu, to jest fajna, bo dziecko musi się przy niej napracować tyle, co przy piersi. Mleko z niej samoczynnie nie kapie, więc nie zaburza odruchu ssania
Czyli to dobra opcja dla mam które karmią piersią lub będą zaczynać a jeszcze nie mają pokarmu bo ,dziecku nie zaburza odruchu ssania.
A czy któraś stosowała te nowe butelki z canpola? My mamy dostać do testowania ale jeszcze nam paczuszka nie przyszła a ciekawa jestem czy któraś z mam już je używała ![]()
Tak pod tym względem bardzo polecane i ich kształt też jest podobny do piersi.
Ja mimo że karmiłam tylko mm to bardzo sobie cenię za ten ustnik dodatkowy który odprowadza powietrze
Stosowałaś je od samego początku czy dopiero po jakimś czasie zaczęłaś Stosować? Dziecku odrazu podpasowała butelka?
Od razu, mieliśmy kupione tak na wszelki wypadek plus myślałam że będę kpi ale życie miało inny scenariusz ![]()
Co prawda na początku mała jadła długo ale próbowaliśmy innej butelki gdzie leci z niej jak tylko przechylisz i było bardzo kiepsko, mała ,nadają e chwilę mleko s potem ulewała od razu
Też myślałam że będę kpi i tak samo wyszło jak wyszło ale na szczęście z mlekiem na rynku nie ma problemu z butelkami również ![]()
Niby tak ale jak w innym poście gdzieś pisaliśmy dobro tego mleka to jest trochę loteria bo każde dziecko co innego lubi i inne mu pasuje. Ja jestem załamana tym że na 2 jesteśmy dalej na wersji comfort Bebilonu bo mała ciągle zwraca te lżejsze mieszanki ![]()
My mamy wąskie z canpol, są super i pasują do laktatora ręcznego
Dziwne bo już po pół roczku powinno się raczej uregulować wszystko
a ten comfort to pewnie taka sama cena co zwykłe mleko tylko puszka mniejsza?
40-50 zł za 300 g
Właśnie też się wydawało że powinno być okej, nawet pediatra tak sugerował
Ale powiem ci że u nas tak było z alergią na białko mleka krowiego , też córka była na bebilonie pepti do prawie roczku chodź pediatra twierdziła że to kej szybko przejdzie że do jakiegoś 7-8 miesiąca i mozna dawać inne mleko że się ureguluje . Ale jak tylko zmienialiśmy córka dostawała odrazu wysypki .
Z tym że ona ma to ulewanie teraz nie po każdym karmieniu, raz ma tak że zje i jest okej szczególnie na noc a czasem ma tak że zje i chyba przez to że jest aktywna to zginą ten brzuch i ulewa
To sporo to mleko kosztuje, ja dzisiaj kupiłam za 38 za 400 g
a zwykły Bebilon to pewnie za 800 g by tyle było. Ale jak byłam kpi to też duży koszt, a to części zamienne, witaminy, jakieś specyfiki na podtrzymanie laktacji
Nam w najgorszym momencie gdy ona jadła tylko mleko i dużo tego schodziło plus zagęstnik jeszcze szedł to tak ok 1000 na miesiąc na samo to wydawaliśmy
Często właśnie patrzyłam jakie promocje są w sklepach na te inne mieszanki a ta jej najtaniej na Gemini bo w aptekach i stacjonarnie to załamać się można cena
Avent podobno jest właśnie jak pierś matki.
Nam też dużo wychodzi MM. Karmie córkę Kendamil, bo już zakończyłam laktację, to tak samo mleko ok 600 złotych na miesiąc ![]()
A to może tak być, rusza nóżkami i się wtedy ulewa .
Mówisz na gemini najtaniej ![]()
muszę pozaglądać tam bo często wyświetlają mi się oferty z tamtąd a nigdy z tej strony nie zamawiałam ![]()
Ja nawet nie liczyłam ile na miesiąc wychodzi
teraz przy dwójce chociaż corka to dwa razy na dzień je ale też idzie mleko dla juniora .