No straszne to jest, ceny dziecięcych rzeczy to jest jakaś porażka. Teraz jak rozszerzamy dietę i widzę te ceny słoiczków i kaszek ![]()
Koniecznie zobacz! W Rossmann nasze mleko 51 tutaj 41 niecałe, tak samo leki są tańsze, jak brała mała vivomixx czy kapsułki dha albo algabion to zdecydowanie taniej. Ale też trzeba uważać bo np. kaszki czy słoiczki są droższe, pampersy też nie wychodzą tam lepiej, jak jest dobra promocja to jeszcze ale tak to zdecydowanie dr Maxx lub allegro oficjalne pampers.
Ja często kupuje tam wszelkie kosmetyczne rzeczy nasze i małej.
Dokładnie, dramat. Ja głównie gotuję córce sama, ale wiadomo, że trafi się dzień, że dostanie ten słoiczek, to taka porcja, a cena…
No co Ty, ja co dwa tygodnie robię tam zamówienie. Czasem na doz.pl coś wychodzi taniej
Dokładnie ja sobie sprawdzam i porównuje zazwyczaj wybieram Gemini bo więcej rzeczy wychodzi taniej ale czestonleki na doz są w spoko cenie albo dr maxx
U nas fajnie sprawdzila sie butelka LOVI Mammafeel – smoczek jest miekszy i dziecko ladnie ssie, troche jak przy piersi. Dodatkowo butelka dobrze lezy w dloni i latwo sie myje…z kolei z Philips Avent z wentylkiem tez bylam zadowolona – ten system sprawia, ze maluch mniej polyka powietrza i rzeczywiscie nir mial kolek… Smoczek sie nie zapadal i mozna bylo karmic bardziej „na lezaco”, co przy ulewaniu bylo mega pomocne…wi3c obie polecam, kwestia co sie u Was lepiej sprawdzi ![]()
O to 10 zł na mleku to sporo😯 ja też czesto porównuje ceny w roznych miejscach żeby nie przepłacać, a ceny produktów dzieciecych są straszne i same suplementy w aptekach witaminy dla dzieci . Wit d i dha , wit c u nas szybko znikają przy trójce dzieci
Ja też mam słoiczki teraz w awaryjnej sytuacji tylko jak jest coś co corka nie chce zjeść mojego , ale ja zazwyczaj robię zapasy jak jest akcja 4+4 w biedronce nakupie od promocji do promocji i zawsze to trochę taniej wychodzi , kupujemy wtedy z mężem na dwie karty .
No ja na internecie zazwyczaj wole kupić suplementy bo taniej wychodzą niż w aptece stacjonarnej, leki tak samo .
To zdecydowanie. Najgorzej jak się sprawdzi cenę w internecie, idzie się do apteki, a tam różnica 20-30 zł
Ja tak kupiłam tubki
słoiczków tak nie kupuję, bo nie potrzebuję aż takich zapasów. Dużo zupek czy sosów mrożę i wtedy tylko gotuję na świeżo dodatki, np ryż, makaron, jakiś pulpecik
A ostatnio widziałam tt gdzie dziewczyna pokazywała że tubki są niepolecane bo tam zazwyczaj sok jabłkowy. A ty masz jakies sprawdzone i polecane firmy z dobrym składem ?
Ale dzieci lubią
mój syn jak zobaczy w sklepie to zaraz chce tubkę haha
już trochę tych złych nawyków mamy…![]()
No fakt
ja też wychodzę z założenia że od czasu do czasu nic im się nie stanie
Oj tak Apteki strasznie dużą marżę sobie narzucają…
Też to widziałam na Facebooku ten filmik mi się wyświetlił. Chociaż ja sama ogóle lkupuje musy bo córka je uwielbia
To prawda czasem aż przeginka
Wiesz co ja kupiłam po prostu z gerbera. Jak patrzyłam, to oczywiście jest tam przewaga jabłek, ale myślę że czasami taki „fast food” w postaci tubki nie będzie zły. Nie podajemy jej tego codziennie, ma RD od 2 miesięcy a zjadla może z 3 sztuki ![]()
Tzn ja nie lubię takich skrajności bo jednak my też sobie pozwalamy zjeść coś mniej zdrowego itd.
Ja jeszcze tubki nie dawałam bo młoda mało lubi owocki aktualnie więc zobaczymy jak to będzie później.
Ale też trochę mnie śmieszy to oburzenie matek w komentarzach bo cukier i wgl a ja musiałam małej podać syrop który miał w składzie postać cukru
i widziałam że wiele matek go poleca na ulewanie
Ja bardzo lubię i polecam aptekę internetową aptelia ![]()