@Mama.kacperka @Karcia @Wesola95
powiem wam tak
w dalszym ciągu tylko mlodszy ma tą butelke
poki co zdecydowanie lepiej sie do niej przystawia i na niej najlepiej robi rybke
mam wrażenie że zdecydowanie mniej sis zapowietrza i nie ma juz takich atakow kolek
przeplyw wydajw sie dla niego super
narazie uzytkuje kilka dni ale póki co bardzo na plus mimo ze avent responsywna sprawdzała sie rewelacyjnie i watpilam by coś tak dobrze podeszło probowalismy na lovi standardowej juz tak niestety nie ma rybki
Aż się zastanawiam czy u nas by się sprawdziła. Ostatnio mamy duży problem z karmieniem. Najlepiej synek jadł z butelki lansinoh ale ostatnio wypływa mu wszystko kącikami ust. Wcześniej ta butelka najlepiej nam się sprawdzała. Teraz po każdym karmieniu muszę go przebierać bo zawsze całe body mokre. W tym tempie zabraknie nam ubranek na zmianę i będę musiała co chwilę pralkę włączać ![]()
o matko to macie trudno i nie powinno tak wylewac przy dobrze dobranej.
musialabys sprawdzic czy podejdzie ![]()
Może jest za szybki przepływ dla niego
Też tak myślałam, ale wydaje mi się że to bardziej skok rozwojowy. W dzień strasznie się rozprasza przy jedzeniu, co chwilę odwraca głowę, chwilę possie i zaczyna bawić sie smoczkiem zamiast ssać. 2 tygodnie temu mieliśmy szczepienie i na początku myślałam ze to przez to gorzej je (je też mniej niż wcześniej). Mam nadzieję że już sytuacja się poprawi bo od 2-3 dni lepiej je, chociaż dalej niechętnie. W dzień je 50-80 ml na jedno karmienie gdzie wcześniej pił 120-150. Przed chwila postanowiłam go nakarmić na śpiocha i zjadł 200 ml :o aż byłam w szoku bo dawno mu się nie zdarzyło zjeść aż tyle. Przez sen ładnie jadł i nic mu się nie wylewało kącikami ust. Więc to chyba raczej nie wina smoczka. Po prostu jak nie śpi to wszystko jest ciekawsze od jedzenia
A ja polecam Lovi Diamond Glass. Butelki szklane. Super sprawa. Nie przyjmują zapachu , super do mycia. Kupulam jedną na próbę 150 ml, a później dokupiłam jeszcze 2 duże.
Mamy lansinosh ze smoczkiem xs i s i nową canpola / jak chcesz mogę jutro zrobić test z której szybciej wypływa ![]()
O to super
to będę wdzięczna za test ![]()
Z canpola leci nieco szybciej, kiedy w lansinosh leci jedna kropelka to w canpolu w tym czasie dwie ![]()
Super, dzięki
w weekend będę w rossmannie to kupię ![]()
są nowe z canpola są super testowałam
Ooo jak zrobiłaś może ten test to mi powiedz z której wolniej przepływa bo ja takiej właśnie potrzebuje ![]()
A macie teraz jakąś swoją ulubioną?
Z lansinoha smoczek S - leci wolniej niż z nowej canpola
chociaż najwolniejsza z najwolniejszych jest Philips avent z najmniejszym dostępnym przepływem ![]()
Z mammafeel ostatni jak piła 0+ to jak mi się tak zakrztusiła mocno że przez chwilę powietrza chwycić nie mogła tak do dziś przestałam z kpi i podaje tylko pierś . Ale nie ukrywam robi się to uciążliwe bo wyjść nigdzie nie mogę i muszę ją nauczyć pić z butelki
A ile ma?
U nas było to samo i ten avent z najmniejszym przepływem się sprawdził, teraz maluch ma już miesiąc i daje radę z lansinosh ale też z najmniejszym przepływem, ale no jeszcze dwa tyg temu się nią też krztusił ![]()
Teraz już niedługo 4 miesiące . Ale właśnie też mi się krztusiła jak miała 1-1,5 .
bardzo się wystraszyłam, i dałam sobie spokój na chwilę z butelkami .