MiśkaPyśka zależy w jakim wieku jest dziecko. Bo te młodsze przeważnie niecierpliwe
U mnie wstaje i zajmuje się dzieckiem w weekendy :)
U nas ma rok i 5 miesięcy
MyskaPyśka po roku już w nocy nie dawałam mleka a w dzień miała rozszerzona dietę więc wiadomo że czekała cierpliwie
Nasz je o swoich stałych porach nigdy nie czekam aż się rozpłacze tylko podaję mleko szybciej. Czasem ostatnie już wypija na śpiąco i śpi dalej całą noc
U mnie zaczyna się kręcić jak robi się głodny więc wiem żeby od razu go nakarmić i nie ma płaczu. A mąż pracuje na różne zmiany więc też staram się żeby był wyspany do pracy.
Co do tematu wątku polecam sterylizator (ja akurat mam ten z lovi). Świetna sprawa. Ułatwia życie :) oprócz sterylizacji ma też funkcję suszenia więc wyciągam już wysuszone butelki i smoczki :)
Ja także nie przetrzymuje bo strasznie się potem denerwuje jak głodny
U nas na szczęście nie dochodzi do takich sytuacji
U. Nas nocne karmienie bylo do czasu karmienia. Od. Momentu odstawienia przesypia całe noce
Powiem wam że ostatnio strasznie zawiodłam się na butelkach z nuka na nakrętce smoczka na wypustkach od spodu zaczął się dostawać brud i nie dało się do końca go usunąć
Natinka,u mnie tak samo. W końcu po 2,5 roku karmienia mogłam się wreszcie wyspać :)
u nas był czas że spała całe noce a teraz budzi sie o 2lub 3 ale może to przez zęby
U nas synek zasypia o 20 i śpi do 6 rano . Ząbkowanie póki co na tyle łagodnie że bez zarwanych nocek mamy
paula.nolbert@o2.pl a w jakim wieku jest dziecko i jak karmisz?
Pozazdrościć my się budzimy co 2 3 godziny a jeszcze nie idą ząbki
nati bo pewnie masz jeszcze maleństwo. Zobaczysz przyjdzie czas że i u Ciebie będą przespane noce
Syn zaczął przesypiać całe noce dopiero mając 19 miesięcy, po odstawieniu kp.
Młodszy znów do niedawna budził się ze 2 razy w nocy na karmienie. Teraz częściej się wierci więc mu daję cycek i zasypia. Ale jak na razie tragedii ze spaniem nie ma.
Co do wyparzania smoczków to przyznam, że rzadko to robię ale odkąd mam wyparzacz to się zmuszam bo jednak to żadna robota. Wkładam na raz wszystkie smoczki, butelkę z laktatora i kolektor. 20 minut i mam wyparzone i suche. Rewelacja :)
Moja ma 4 miesiące i różnie. Raz budzi się po 3h a drugim razem po 6h
U mnie córka o wiele starsza. był moment że przesypiała noce, a teraz tylko budzi się co chwila w nocy.
Nam od jakiegoś czasu się zaczęły nocne pobudki. Syn ma tak że się przebudzi w nocy i ciężko ma zasnąć po butelce