My mamy coś jakby połączenie chusty i nosidełka . Niby chusta ale ma zapięcie na biodra i szelki na na ramiona że nie trzeba tyle wiązać jest mega super i właśnie ostatnio sprzątałam z tym nosidełkiem i piekłam ciasto mega polecam ten model ![]()
Ja używam chusty do noszenia synka w domu. Jestem zadowolona używamy chusty elastycznej bawełnianej. Kiedy muszę mieć wolne ręce to synka zawoązuje w nią. Polecam jak najbardziej. Używamy od 3 tygodnia życia tak naprawdę
kupiłam używaną na Vintedzie
Ja nie używam chusty, moja znajoma mi odradzała dziecko mocno się przyzwyczaja i potem nic już bez chusty nie mogła zrobić . Nie wiem jak to jest , ale póki co muszę radzić sobie bez niej
Ja się strasznie napaliłam na chustonoszenie i w sumie to była jedna z pierwszych rzeczy którą sobie kupiłam ![]()
Ja mam akurat chustę elastyczną z Moer Studio.
Mam nadzieję że synek się polubi. Ale potrzebuje jeszcze kilkunastu dni na wydanie opinii ![]()
Jeszcze nie umiem wiązać itd, wszystko przede mną i zależy też z jaką wagą mały się urodzi, bo niby można nosić od razu, ale jednak jest zalecane aby dziecko miało chociaż 3.5 kg. Więc zobaczymy!
Uwielbiałam ten okres z chustą elastyczną coś wspaniałego
na ten moment zawsze mam nosidło w aucie i używam w miejscach gdzie wózek nie daje rady
A jakie masz nosidło? ![]()
Tula , przy obu syneczkach używam
Ja korzystam z chusty na co dzień, bo mój synek to mały przytulasek
Dzięki chuście mogę ogarnąć obiad, dom i starsze dziecko, a on jest blisko i spokojny. U nas to naprawdę ogromne ułatwienie w codzienności. Mam chustę z Lenny Lamb i jestem nią zachwycona – wygodna, miękka i synek od razu w niej zasypia. Dla mnie totalny game changer ![]()
O rany! Ale cudnie wyglądasz i ta figrua po porodzie i ciąży! 🩷🩷🩷
Chyba dziewvzyny przekonałyśmy mnie do chusty i spróbowania tego rozwiązania w domku
może będe mogła być bardziej zorganizowana dzieki nie 🩷
Tak zupełnie bez tematu, jesteś prześliczna! I do twarzy ci z takim zawiniątkiem ![]()
![]()
Spróbuj kochana! Z pewnością będziesz zadowolona z tej chusty!
Baaardzo dziękuje to miłe!![]()
@roksana99 nornalnie wpadnę w kompleksy przez to zdjęcie
zazdroszczę figury
dopiero po chwili ogarnęłam że na zdjęciu pokazujesz chustę ![]()
Tak, używałam
W domu chusta czy nosidło to zbawienie i dziecko spokojne przy Tobie, a Ty masz wolne ręce na obiad, starszaka, ogarnięcie czegokolwiek. Od pierwszych dni życia można, najlepiej chusta elastyczna albo proste nosidło od noworodka (np. Marsupi). Nie cały dzień, ale na kryzysowe momenty jest to bardzo przydatna rzecz.
Ja planuję używać nosidła Kavka Handy w domu, ale to tak od 4-5 miesiąca. Kupiłam je przy pierwszym dziecku, byłam u doradcy. Ale ta wizyta była bez sensu, bo ta doradczyni mówiła że to ja muszę wybrać dla siebie które mi pasuje. I ona właściwie nic nie podpowiedziała. A to z Kavka to i tak już wcześniej planowałam kupić.
Też planuje ten zakup bliżej 4 miesiąca
@madzia1209 a Ty jakie nosidło masz ? Od kiedy używałaś i czy bylas zadowolona ?
Koniecznie! Na starszaku już nie poćwiczysz wiązania bo za duży, ale ja trenuje na miśku ![]()
Edit ; właśnie z mężem poszlismy trenować wiązanie chusty na nim i jest zachwycony, mówi że będzie ciągle w tej chuście malucha nosił
kurcze żałuję że nie zrobiłam wam fotki jak z tym miśkiem paraduje ![]()
Ja chustę wprowadziłam dopiero niedawno, synek miał już z 7-8 tygodni, więc już był mniejszy strach z ćwiczeniem wiązania z synkiem, ale w planach miałam nauczyć się wiązania na psie
widziałam nawet na fb filmik jak babeczka nosi w chuście swojego buldoga francuskiego, który miał problemy z chodzeniem. Wiązanie było podobne jak przy dziecku
Mam nosidełko Marsupi, które producent dopuszcza do użytku już od 3,5 kg. Ja jednak zaczęłam z niego korzystać dopiero wtedy, gdy dziecko skończyło 3 miesiące. W tym wieku miało już lepszą stabilność i łatwiej było zapewnić mu prawidłową, wygodną pozycję, dzięki czemu noszenie było komfortowe zarówno dla dziecka, jak i dla mnie.
Dzięki, właśnie też chcę wprowadzić nosidło dopiero za jakiś czasu i dużo czytałam o kavka ale podpatrzę też na marsupi bo widzę że też ma dobre opinie a cenowo wychodzi o wiele lepiej ![]()