Jeśli chodzi o kwestie cenowe to wolę waciki i wodę. Przez kilka dni używałam mokrych chusteczek. Przez sześć dni zużyłam prawie pięć paczek chusteczek. Chyba szastałam. Jak to jest u Was?
Ja zaużywam też sporo, ale używam ich do wszystkiego. Kupuję dla dziecka, wycieram mu buzie, rączki, czasami pupę, ale też używam do zabrudzeń na stole, wycierania kurzu, rozlanego picia itd. 6 paczek mam na około miesiąc… Używam Nivea Baby. Są mokre, delikatne, ładnie pachną u nas nr. 1
Na początku używałam chusteczek nawilżanych, ale od kiedy zaczęły się problemy z pupcią przeszłam na płatki bawełniane z wodą. Teraz chusteczek używam tylko na wyjścia. W domu zaczęłam odpieluchowywać córkę, także jeszcze większa oszczędność.
Ja w domu zamierzam używać płatków bawełnianych z wodą, a na wyjścia chusteczek dla dzieci.
Ja też nastawiam się na wodę i płatki, chusteczki tylko do szpitala, w podróż, spacer czy na wyjście. Kupiłam teraz Kindii Pure, oby były dobre ![]()
Silver, powodzenia, oby poszło Wam gładko, tak jak nam ![]()
Moim zdaniem chusteczki Dada. Najlepsze. O one są mokre, kiedyś kupiłam z kino chyba to były prawie suche i Noe dało się nic nimi wytrzeć. Naprawdę polecam dady
Paula masz na myśli chusteczki Kindii?
No najlepiej płatki i woda. U nas nigdy problemów nie było, żadnych odparzeń i alergii, więc używaliśmy chusteczek.
Płatki kupiłam na razie z Kindii, zobaczymy jak się sprawdzą.
Tez miałam z kindii ale płatek duży, pupa mała. ZuZywslam sporo, bardziej opłacają się mniejsze okrągłe
Ja mam teraz jedne i drugie. Przy większej kupie te duże lepsze, ale tak do pielęgnacji przy każdej pieluszce to faktycznie te małe wystarczają.
Również kupowaliśmy te Kindii i nam jak najbardziej pasowała wielkość. Przy kupce sprawdzały się idealnie, ale fakt trzy paczki miesięcznie to na pewno minimum. Fajne są również z Tesco Gaga czy w Rossmannie- Babydream.
Maddziaa dzięki:) pewnie tak szybko nam to nie pójdzie, ale trzeba już ją nauczyć póki ciepło.
Ja używam chusteczek nawiązujących z dady i z baby dream. Są to jedyne chusteczki nawilżające które pasują córce. Kiedyś miałam z kindi ale szału dla mnie nie zrobiły. Chusteczek nawilżających używam tylko na tyłek. Chusteczkami nawilżającymi nie wycieram buzi dziecka, rączek ani innych części ciała. Chusteczki zawierają w sobie chemię i wolę nie ryzykować. Za to chusteczki nawilżane świetnie się sprawdzają do sprzątania w domu na przykład świetnie sobie radzą z kurzem.
Ja też używam tylko płatków namoczonych w wodzie. Chusteczek używamy tylko poza domem na spacerach.
Po siusiu używamy małych płatków kosmetycznych a po kupce dużych z Kindii i dodatkowo myję pupę pod kranem. Ale to odkąd mieszkam w domu bo mam duże zlewozmywaki i jest mi zwyczajnie wygodnie.
Justyna ja uwielbiam chusteczki do sprzątania w łazience. Nie mają sobie równych.
Silver pójdzie szybko. Mój młody miał 22 miesiące jak go odpieluchowałam. Poszło nam na prawdę sprawnie i szybko. W sumie od razu nauczył się wołać więc wydaje mi się, że udało nam się trafić w na prawdę odpowiedni moment. Z tym, że on kupkę już robił do wc bardzo długo. Nauczył się w sumie zaraz po roczku chyba do pampersów szło tylko siusiu.
chusteczek kindii jest kilka rodzajów, sroka poleca te pure, więc one skład mają na pewno ok. A najlepiej to sama woda i waciki, a chusteczki tylko awaryjnie. Wielka Brytania nawet ostatnio mocno się z chusteczek wycofuje.
A co sądzicie o chusteczkach babydream z Rossmann? Na stronie sroki sa tylko te stare wersje, teraz mają inne opakowania i chyba składy
Jamajka skład delikatnie się zmienił, ale na lepsze. We wpisach srokao na FB jest napisane o tej nowej wersji chusteczek nawilżanych.
Ja osobiście nie używam chusteczek tylko myję wacikami z wodą - to chyba lepsze dla skóry
W szpitalu używałam chusteczek pampersa i były chyba ok. Po tych z Lidla chyba lekką wysypkę miał.
dokładnie chusteczki z baby dream mają bardzo dobry skład więc spokojnie można kupować.
Jugatsu sroka na swoim blogu nie poleca chusteczek z Pampers. O wiele lepsze jeśli chodzi o skład są chusteczki z Babydream.
Osobiście tak samo jak Ty w domu i u rodziców np używam tylko i wyłącznie wacików namoczonych w wodzie. A po kupie zawsze myję pupę w zlewie akurat mam taki duży więc bez problemu mieści się tam córa i myjemy się zawsze po kupce.
Na wyjścia zakupione mam Water wipes. Skład to woda i ekstrakt z grejpfruta. Na codzien sama robię chusteczki. Kupuje duże płatki kosmetyczne, bio olej kokosowy. Miseczkę zalewam ciepłą wodą, rozpuszczam łyżeczkę oleju. Powstałą cieczą zalewam płatki w platikowym opakowaniu (np.takie do kanapek). Zero podrażnień i odparzeń !
Ja w ciąży zrobiłam jeszcze zapas chusteczek nawilżających, a jednak zdecydowalam się na używanie w domu płatków z wodą. Chusteczki zużyjemy podczas podróży jeśli będzie potrzrba. Wystarczy, że pieluchy mają już dużo chemii w sobie.