Dziewczyny jak to milo czytac ze korzystacie z wody i wacikow, nie tylko zdrowiej dla pupy, ale tez o ile mniej trudno rozkladajacych sie smieci! Serce rosnie ![]()
To taka moja podpowiedz, na początku można używać zwykłych małych okrągłych, tanich, a z czasem kiedy pupa rośnie przerzucić się na kwadratowe. Będzie wygodniej ![]()
Martq super, że używasz płatków z wodą do przemywania pupy, im mniej tej chemii przy pielęgnacji tym zdrowiej dla skóry:)
Bambino bardzo szybko wysychają. Pampers są ok, ale dużo bardziej opłaca się kupić Dada Sensitive - my ich używamy są dość mocno nawilżone nie podrażniają .
Ja np.do siusiu uzywalam myjek i reczniczkow zwilzonych woda. Teraz przy nr 2 zamierzam uzywac pieluch wielorazowych, i zachowac system z myjkami i reczniczkami i sprobowac czy sprawdzi sie przy kupie. ![]()
Fajne sa babydream z bawelna.
Polecam zielone babydream z rossmanna ![]()
Najlepsze i najbezpieczniejsze jest woda przygotowana ale wiadomo nie zawsze mamya koło siebie wode przygotowana lub ciepła…i zazwyczaj najwygodniej jest używać chusteczki , a u nas to z nivea lub z Tesco fiioletowe a siostra uzywa z bambino i dla mnie zapach super.-)
Ja testowalam bambino,dada naturals,sensitive,velvet,pampers oraz babydreams,i goraco polecam te ostatnie
Ja stosuje waciki namoczone w wodzie. Po każdym siusiu myję wacikami a po kupce myje pupę pod zlewem. Wychodzę z takiego samego założenia im mniej chemii tym lepiej. Chusteczki (z Rossmanna zielone bo mają bardzo dobry skład) u nas tylko na wyjścia spacerowe i do lekarza a u każdego innego w gościach zawsze używam wacików.
Michalina podziwiam za próbę korzystania w wielo. ![]()
Chusteczki Baydream mają bardzo dobry skład dlatego i u nas na wyjścia poza domem są używane. W domu tylko waciki z wodą.
A u nas niestety waciki i woda przesuszaly skórę i przez to na pupie robiły się rany jak od AZS wiec nieststy chusteczki duzo lepsze u nas ale tez wybieram dobre sklady chusteczek.
Aiisa nie każdemu jednak służy przemywanie wodą, niestety u większości jest twarda a to jednak ma duży wpływ na skórę. Dlatego tak jak Ty można wybrać te chusteczki z dobrym składem.
Dokładnie warto też sprawdzić jaką ma się wodę można kupić takie papierki do zbadania twardości wody u nas niestety woda nie sprzyja skórze mojego malucha więc używamy chusteczek bo one nie powodują ran jak było przy wacie z woda.
To u nas dobrze sprawdza się mycie wodą i wacikami, pupa jest ładna. Gdy używam chusteczek też jest w porządku, choć chusteczek używam sporadycznie
U was Aiisa po prostu dziecko ma wrażliwą skórę, jak napisałaś ma AZS i ciężko wam na pewno jest by coś go nie uczuliło czy podrażniło.
Mama_Gratki u nas też woda jest kiepskiej jakości pod tym względem, ale na szczęście córce od urodzenia nic nie było.
Silver tak wrażliwa skóra niestety nawet ja mam wrażliwa skórę
Kasia, na razie nie ma za co podziwiac bo jeszcze nawet nie zaczelam
Ale pierwsza pieluszke i kilka wkladow juz mam… zobaczymy, jak bedzie ![]()
Co do chusteczek to nie wiem dziewczyny czy znacie Water Wipes, to chusteczki nasaczone woda i ekstraktem z grejpfruta. Pampers tez wprowadza teraz na rynek jakies chusteczki … “Aqua Pure” bodajze. Rossmann na pewno nie da na siebie dlugo czekac, widzialam ze w Niemczech sa juz chusteczki babydream gdzie w skladzie jest glownie woda.
Michuni huggies też mają chusteczki co w nich woda jest tylko praktycznie i ogólnie nam się ich dobrze używalo na początku aczkolwiek nie wiem czy te ranki na pupie nie miał właśnie przez to że to woda była właśnie wtedy nie miałam pojęcia i w sumie nie skojarzylam faktów ale teraz podejrzewam że mogło też o to chodzić A nie tylko o pampersy no ale teraz to już pewności nie mogę mieć.
Jednym z podstawowych kosmetyków pielęgnacyjnych dla dzieci są nawilżane chusteczki, zwane często mokrymi chusteczkami. Są wygodne, ładnie pachną i można ich użyć nawet tam, gdzie nie ma dostępu do wody. Używamy je do wycierania brudnej buzi, przy zmianie pieluchy, do odświeżania rąk, w podróży. W sieci znajdziemy wiele informacji na temat jakich chusteczek powinniśmy używać przy dziecku, a także jakie chusteczki nawilżane używać. Lecz tylko na sprawdzonej stronie hipoalergiczny24.pl – Blog o modzie, urodzie i zdrowiu możemy przeczytać i wybrać chusteczki, które nie uczulą naszego bobasa. Chusteczki nawilżane dla niemowląt to produkt, który towarzyszy dziecku przez kilka pierwszych lat życia. Dlatego warto poświęcić trochę czasu na znalezienie tych najlepszych.