Chusteczki nawilzane

Justyna babydream te zielone mają lepszy skład niż dady więc używaj lepiej tych.

Ja uwielbiam chusteczki Tami z Rossmann. SA naprawdę rewelacyjne. Są bezzapachowe i zapachowe mega delikatne. Są z 100% z bawełny, nie slizgaja się po kupię, pięknie wszystko zbierają. Nie uczulaja…moim zdaniem bo na wiele innych chusteczek mój maluch ma uczulenie. Podobne są jeszcze chusteczki z lupilu w brązowych opakowaniach z Lidla oraz nowe chusteczki z biedronki rowniez w brązowych opakowaniach z otwarciem białym plastikowym. Ale składowo naj naj naj są właśnie tami z rossmana

Świetne są wodne chusteczki, czyli takie które w 99,9 % zawierają wodę. W okresie ciąży zakupiał wodne chusteczki o nazwie Waterwipes, jednak mimo że sa wodne u nas się nie sprawdziły, bo są bardzo zimne i noworodek aż się wzdrygiwał kiedy ją przebierałam. Natomiast wodne chusteczki o nazwie h20 wipes mogę bardzo polecić. Można je kupić w sklepie Seni albo przez Internet.

O wiele ekonomiczniej i prościej jest używać dużych platkow kosmetycznych i zwykłej wody. Kupno takich chusteczek ma sens jedynie na wyjścia poza dom.

Oczywiste najlepiej pupę przemywać wacikiem i cieplejsza woda np z odrobiną szarego mydła . A na wyjścia chusteczki u nas sprawdziły się świetnie z huggisa 100% z wody

Też uzywalismy tych z huggies :slight_smile: ale używamy różnych tetaz ostatnio kupiłam z lupilu i też są całkiem ok

Aisa a my cały czas od urodzenia z huggisa i pamiętam jak mowilyscie żeby nie robić zapasów chusteczek ale zawsze ktoś coś kupil i młody uczulony i do tej pory mam zapasy ale świetnie się sprawdzają do czyszczenia butów czy wycierania podłogi jak coś się rozleje :smiley:

U mnie od jakiegoś czasu też chusteczki nawilżane są sprzątania, a do higieny dziecka woda i waciki.

Ja używam Dady i nie uczulają. Nie podrażniają :slight_smile:

Ogólnie szukając promocji to kupuję chusteczki Pampersa, huggies też są super :slight_smile:

Dozo jest różnych promocji na chusteczki. Ja ostatnio w Biedronce kupiłam chusteczki Dada. Bo sprzedawali box 7 opakowań po 72 szt za 19.99 zl

W gazetce od jutra (5.09.2019) są chusteczki Dada Aqua 50 szt za 5.49 zł

Tez lubiłam i lubię chusteczki Pampers, ale wychodzą dość drogo. Odnośnie tych chusteczek z Dady, to kiedyś były lepsze :confused: Jakoś teraz nie potrafią mi podpasować i to żadne, więc jeszcze nie wiem, jakich będziemy używać przy małej… A co do tych boxów chusteczkowych to te chyba dla mnie są najgorsze i mój mąż nie lubi ich zapachu, więc te u nas na pewno odpadają.

Polecam chusteczki, które maja w sobie min 99%wody. Są takie w Rossmanie. Są oczywiście droższe od tych bardziej popularnych, ale nie uczulą i nie bedzie skóra klejaca po nich (a czesto tak sie zdarza). Poza tym nie sa perfumowane. Są bardzo delikatne i bez chemii!!!

U nas w sumie wszystkie sprawdziły. Jednynir jeden rodzaj dady nie pasował bo miał dziwny zapach taki chemicznh, ale cała reszta oki. A tych wodnych jest coraz więcej nawet biedronka wypuściła jedne i w dodatku z celulozy można je spłukiwać w toalecie

U nas też wszystkie chusteczki nawilżające się sprawdzają. Nie dostała ani od Pampersa ani od Dady uczulenia. Więc narazie jesteśmy na zwykłych nawilżanych a nie nawilżanych woda

Ja pamiętam pierwsze miałam takie droższe do szpitala, potem mi się skończyły i dałam zwykle. Bez różnicy więc używam jakie są . W zależności jakie są akurat promocje

Kilka lat do tyłu były takie chusteczki w Rossmannie z Babydream takie w białym, matowym opakowaniu. One były strasznie suche, nie dało się normalnie wytrzeć pupy dziecku. Używała któraś z Was takich chusteczek? Niekoniecznie z Babydream, tylko własnie takich suchych, bo chciałabym wiedzieć, jakich marek unikać :slight_smile:

Ja używam z Dady. Zawsze nawilżone :wink:

My na wyjścia tylko używamy chusteczek. Wybrałam waterwipes i nigdy nie trafiłam suchych.W domu obmywamy pupkę wacikami nasączonymi w przegotowanej cieplej wodzie.