Chusteczki nawilzane

My również cały czas używamy wody z wacikami w domu. Na wyjścia z Babydream chusteczki wodne. Uważam, że akurat mają dobry stopień nawodnienia bo niestety te.z waterwipes dla naszego dziecka okazały się zbyt mokre i zarazem za zimne.

My na wyjazdach i wyjściach używamy Hipp. W domu tylko waciki i woda - starszą przewijam w łazience, więc nie ma problemu. Dla młodszej raz dziennie przygotowuję pojemnik z wacikami, które zalewam przegotowaną wodą (tyle, aby waciki były mokre, ale z nich nie ciekło)

ja się właśnie zastanawiam, jakie kupić te pierwsze chusteczki. Nie chciałabym żeby były zbyt suche. Kiedyś miałam też Bambino, ale jedna seria tych chusteczek została wycofana z obrotu i się tak zastanawiam. Ale to może przejdę ę do Rossmanna i zobaczę, co tam mają ciekawego. Może jeszcze na jakąś fajną promkę trafię :slight_smile:

Na początek możesz kupić po jednej paczce z różnych firm i wypróbować, które są najlepsze. Te co nie będą dobre możesz wykorzystać przy sprzątaniu, myciu butów itp :wink: Ale na początek najlepiej sama woda i waciki. A na wyjście chusteczki z jak najprostszym składem, bez zapachu.

Jak są w promocji to kupuje chusteczki z firmy Dave a tak zazwyczaj używam tych z pampersa. Najgorsze chusteczki jak dla mnie to są z hugensa

Teraz mamy jakieś nowe z pampersa ale jakoś sychawe są. Za to ostatnio z Velvet i te znowu strasznie się pienily a 99procent to niby woda

qazz aż tak to nie chcę eksperymentować, bo jedynie mogę dzeeku zaszkodzić często zmianą chusteczek. A waciki dla mnie odpadają.

Ja kupuję różne i naszczescie nic się nie dzieje , ale myślę że pod względem składu aż tak bardzo się nie różnią te chusteczki.

Ja miałam jakieś niemieckie, a teraz dadę. Nic się nie działo po nich. Tylko używam ich sporadycznie, bo tylko na wyjścia. W domu płatki duże właśnie dady nasączone wodą.

Z tymi płatkami to nie wychodzi tak tanio ja używałam na początku w domu jak synek był mały ale już przestałam . Teraz używam nasączonych woda jakoś nie mam przekonania do tych zapachowych .
Zgodzę się z Magicznypazur częstą zmiana chusteczek na pewno nie jest dobra dla skóry dziecka proszku też nie zmieniamy co chwilę przecież więc lepiej wybrać sobie jedną markę której będziemy się trzymac

Ja dziś zakupiłam w Rossmannie. Kupiłam 4-pak Bambino, tych zwykłych. Miałam je kiedyś przy małym, były okej. Zobaczymy, jak przy córce będą się sprawować.

Ja bym kupiła jedną paczkę i zobaczyła czy wszystko wporzadku jak wystąpi alergia dopiero bym szukała innych. Bez sensu nakupić różnych firm.

Ja kupuję różne, zależy jakie wielopaki są na promocji. I z ciekawości na poczatku taki szał przy maluchu ciągle chciałam próbować czegoś nowego heh. Już mi naszczescie trochę przeszlo

Chciałam kupić jeszcze te Dada Aqua, bo ostatnio było w wielopakach… Jeden dzień i cała paleta sprzedana… Ani jednego kartonika :open_mouth:

Bo jak promocja to w Biedronce znika już z samego rana wszystko. Po południu już czasem nie ma a na drugi dzień to już napewno nie będzie

Na początku i w sumie do 4 miesiąca używałam same waciki i wodę przegotowaną i to się sprawdziło. A potem kiedy już dziecko było większe przeszłam na chusteczki nawilżające i dobrze sprawdzają sie z Babydream z Rossmana te w zielonym opakowaniu z 99,9 % wody. Ale uzywamy również 3-pak z Dady za 9.99 to bardzo dobra cena i chusteczki nie uczulają.

mamaninki1 te chusteczki z Dady, faktycznie mają dobrą cenę i opłaca sie je kupić. Ja znowu ich nie kupuję, bo mężowi zapach nie odpowiada. Obecnie używamy żółtych z Johnson's Baby 

Magicznypazur a których konkretnie chusteczek Dady?

Ja z Dady nawilżanych chusteczek nie używam. W analizie srokao nie mają dobrej opinii. Ja myję dużymi płatkami kosmetycznymi z Dady (właśnie dziś ich zabrakło w biedrze i nie wiem czym się bedziemy myli). Jak już to ostatnio używam chusteczek z rossmana Babydream sensitive.

aneczkaa006 chodzi mi o te w wielopakach.