u nas ostatnio 3 noce z zedu kiepskie ... ciągłe pobudki płacz i noszenie lulanie ;( i wszysto na nie;(
nie wiem czy znowu kolejny zab idzie;( ale i tylek sie odparzyl nowe pampy z lidla i chyba to ich zasługa;( już sama nie wiem
u nas ostatnio 3 noce z zedu kiepskie ... ciągłe pobudki płacz i noszenie lulanie ;( i wszysto na nie;(
nie wiem czy znowu kolejny zab idzie;( ale i tylek sie odparzyl nowe pampy z lidla i chyba to ich zasługa;( już sama nie wiem
Moze zęby a moze taki etap w życiu dziecka
Więc spróbuj podać maluszkowi coś przeciwbólowego nam się sprawdzały krople doustne camilia na ząbkowanie
U mnie tdz zeby i synek budzi die 4 krotnie częściej niz przez 7 miesięcy życia jeden zabek sie wybił i już 2 tygodnie drugiego nie widać
powoli będą wszystkie wychodziły
U nas dzisiejsza noc to była masakra, od północy do 3 mała nie mogła zasnąć widać że była zmęczona bo wystarczyło ponosić i zasypiała tylko po paru minutach od odłożenia znów się budziła i tak w koło...
My wczoraj byliśmy na szczepieniu to też podobno akurat małej czwórki teraz wychodzą
My w czwartek mamy szczepienie
A robicie jakieś dodatkowe szczepienia czy tylko te podstawowe?
o rany tak szybko?
ja przeoczyłam jak 2 górna wychodziła skupiałam sie na jedynkach górnych ;) a nie zauwazyłam jak 2 wyszła;) też ostatnio noce sa kiepskie ;( wiec moze też coś tam kiełkuje;(
ja szczepię tą płatną
U nas już 7 zębów jest a teraz idą dwa kolejne :)
ja szczepię tylko tymi koniecznymi i wczoraj też mieliśmy ten cudowny dzień na szczęście ostatnia i teraz długa przerwa :) nogi tak go bolały, że 2 h nie chodził jak dostał przeciwbólowe go dopiero zaczął chodzić, ale nocka kosmos no i pobudka 4,30 ale to już oboje mi wstali i oczy jak 5zł oni spać nie idą :P
hahaha Mazia u nas często te pobudki też tak wczesnie;) a jak juz wszyscy wstaną to malutka stwierdza ze idzie na drzemke;)
co do szczepień my równiez płatne 6w1
No po szczepieniach to często dzieci mają nawet temp. Lub przez 2 dni są takie nieswoje właśnie
Ja tylko podstawowe płatne
U mnie córka zawsze po szczepieniu śpi więcej :)
Ostatnio właśnie ciężko z tym porannym wstawaniem bo niby zalecane jest by dziecko wstawało między 6 a 7 rano a u nas to po 8 wstaje przez co ciągle drzemka popołudniowa się nam przesuwa
No u nas córka miała chyba ze 2 razy temperature po szczepieniu poza tym jeden dzień była ospała a potem szybko wszystko przeszło :) więc zależy od dziecka i od organizmu :) każde dziecko też inaczej zaraguje na daną szczepionkę np jak podawaliśmy ospę to nie było jej nic a przy tych zalecanych zawsze miała obrzęk na nodze
Ja szczepię tylko na nfz tymi wymaganymi.
Mój starszy syn też po skończeniu roku miał jakiś czas pobudki non stop, średnio co godzinę :/ on mi tak naprawdę przespał całą noc dopiero jak miał 19 mcy gdy go odstawiłam od kp. Najpierw jeszcze kilka dni się przebudzał i dostawał bidon z wodą a z czasem już przesypiał. Młodszy teraz też się co chwilę wybudzał i mieliśmy nocki w drugim pokoju, spałam z nim na narożniku, często trzymając na klacie bądź na rękach :/
ZołzaMala to współczuję takich nocy bo pewnie byłaś mega zmęczona jak mały spał na tobie to wiadomo niby człowiek śpi ale jednak bardziej czuwa.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.