Ciało malucha

oleksandra masz racje;) moim zdaniem zbyt dużo sie zmienia po każdym kosmetyku trzeba obserwowac malucha jeśli mama uważa ze emolient jest im potrzebny to go używa;) 

ja mam kilka kosmetyków od urodzenia i szczerze połowy nawet nie zużyłam w pudełeczkach a kupiłam tego mega mało;) 

No właśnie każde dziecko jest inne ja widziałam że moje dziecko po emolientach miało lepsza skórę nawlizaja teraz używamy niby nivea miceralnego nic jej nie jest ale od czasu do czasu ja natluszczam bo widzę że on wysusza skórę 

a jakie środki do mycia na łojotokowe zapalenie skóry polecacie ?

MamaWojtusia może 

Mediderm Shower, emulsja pod prysznic, 250 g - Portal DOZ.pl

pamiętam, że koleżanka to używała jak miała właśnie problemy ze skórą. Ale przeczytaj o tym produkcie czy Wam się nada. 

MamaLaury a niepróbowalas innej firmy ?

U mnie starsza miala problemy po nivei nawet ostatnio  wziela troche kremu do twarzy i tez ja wysypalo ;/

Nie próbowałam bo nie bardzo wiem co teraz właśnie będziemy musiały kupić coś nowego bo zużyłam to co miała tylko nie bardzo wiem w co celować żeby było dobre i dość wydajne 

Ja jestem zadowolona z musteli i olejku ze słodkich migdałów;)

Ja też przy synku będę chciał kupić mustele bo jest bardziej dostępna nawet można ją kupić w aptece :) 

z mustelli sa fajne zestawy z torbą do wózka;) mi sie przeokropnie podobały a w efekcie nie wiem czemu nie kupiłam ?;./

Tak ? Nie spotkałam się nigdy widziałam że są takie z kosmetyczka ale też u nas raczej nie są dostępne często są w aptekach po prostu takie w kartonowym pudełku i wtedy wychodzi taki set coś taniej 

Ja miałam hipp na początek, ale również z serii Dermedic Baby kosmetyki i świetnie nam się sprawdziły bo córka od początku miała szorstką skórę, z tendencją do wysypek.

Ja też miałam kilka produktów z hippa i zdecydowanie był to bardzo dobry zakup są super dla skóry i nie uczulają 

My chyba z hippa nie mieliśmy nigdy żadnych kosmetyków się nie wypowiem ale od pierwszych dni używaliśmy całej serii kosmetyków Nivea u nas bardzo fajnie się sprawdzały nie podrażniały delikatnej skóry maluszka tak naprawdę często jak kończyły się moje kosmetyki to i również ja używałam tych kosmetyków syna także bez problemu mogę powiedzieć że są to kosmetyki dla całej rodziny

ja też nic nie miałam. tylko chyba chusteczki nawilżające 

Po kąpieli najlepiej balsam natłuszczający skórę my używamy i płynu do kąpieli i balsamu z mustela baby 

Ja mustele akurat wygrałam na jakimś live i miałam do testowania, później wygrałam zestaw z miodem i mam teraz trochę zapasu, ale wiadomo, że się nie zmarnuje:D 

MamaEm mustela jest droga ale jest super dużo osób ja poleca i naprawdę jest mimo ceny warta zakupu czasami warto zainwestować w jeden droższy kosmetyk

Mustela nie jest tania ale to bardzo dobre kosmetyki naprawdę polecam mają bardzo dobre działanie i skład 

I przede wszystkim są łatwo dostępne zarówno w sklepach jak i aptekach czy drogeriach a to duży plus ja pamiętam jak musiałam jeździć za takim jednym żelem i wiecznie go nie mogłam nigdzie dostać bo był problem 

Nie próbowałam kosmetyków z tej firmy. Ale skoro polecacie to może się skusze