Ciąża a zabiegi kosmetyczne

MamaRóża mi ostatnio też zawsze ten najmniejszy paznokcieć się tak złamie, że praktycznie przy samej skórze;/

MMaEm.ja wgl praktycznie nie mam tego małego tak mi się.tez łamał niefortunnie a teraz nie chce mi wgl odrastać 

ja zawsze miałam słabe paznokcie ale teraz chyba jeszcze bardziej 

współczuje dziewczyny bo to musi byc bolesne takie łamanie się paznokci zaraz przy skórkach, na takie coś polecam paznokcie żelowe żeby utwardzic tą płytke  i wtedy się nie łamie ;)

Polecam odżywkę eveline 8w1, nakłada się warstwa na warstwę aż powstanie lekko zabielony kolor, nie zmywamy. Ja w ciąży używałam tylko tego bo po zdjęciu hybrydy paznokcie były w opłakanym stanie, teraz są twarde i szybko rosną. Odżywka kosztuje grosze w Rossmannie czy na allegro a warto, ale słyszałam że ktoś miał uczulenie i wtedy obierała się skóra wokół paznokcia więc nie wszyscy mogą stosować.

W ciąży chodziłam na kurs kosmetyczny. Okazało się że mogę wykonywać zabiegi na kimś ale mi nie wolno było stosować nawet maseczek. Nasza instruktor dbała i pilnowała żebym nie mieszala czy wąchala tego co może zaszkodzić w ciąży. W ostateczności chyba mogłam mieć zrobioną tylko depilacje ale i to było świetne szczególnie na koniec ciąży gdy ciężko było mi się schylic.

Nelia ta odżywka jest bardzo dobra 

Ja też używałam tę odżywkę i ona dobrze działała, ale podobno jest "nie zdrowa" ma jakiś składnik, ale nie pamiętam co to było...

tez zo tym słyszałam ze nie jest zdrowa ta odżywka z eveline ale ja tez ją używam i wszystko jest ok 

W ciąży lepiej nie poddawać się żadnym zabiegom i używać jak najmniej kosmetyków. Nigdy nie wiadomo czy jakiś składnik nie zaszkodzi dziecku.

ja też jestem za naturalnością a tym bardziej w ciąży 

mnie w ciąży akurat nic nie uczulało wiec mogłam używac naprawdę różnych kosmetyków na szczeście 

Na składy powinno w kosmetykach w ciąży zwracać uwagę bo wiele substancji jest szkodliwych dla płodu i przenika przez skórę. Z zabiegów medycyny estetycznej też powinno się zrezygnować.

az znalazłam co to było formaldehyd Składnik ten jest bardzo mocnym konserwantem, który może zadziałać w dwojaki sposób na paznokcie ; albo je wzmocni albo zniszczy (jeżeli ktoś jest uczulony na  formaldehyd). Długotrwałe stosowanie odżywek/lakierów z aldehydem mrówkowym może prowadzić do choroby paznokcia – onycholizy. Onycholiza to oddzielenie się płytki paznokciowej od łożyska, najczęściej dotyczy to bocznej części paznokcia. Chora płytka zmienia kolor na biały, szary, żółty, brązowy lub czarny, a miejsce to  może być doskonałym miejscem do rozwoju różnych bakterii oraz grzybów...

Nie powinno się także używać kosmetyków z kwasami i alkoholem 

a w ciąży to już w ogóle chyba kwasów nie można tylko jakieś zabiegi bardziej nawilżające  

Właśnie nie które substancje są bardzo szkodliwe.

Ja spytałabym się kosmetyczki jakie zabiegi można wykonać w ciąży i co stosować na skórę twarzy czy ciała. 

Ja co googlowalam jakiś skład kremów maseczek to nic nie było w ciazy zalecone 

MamaADA czyli wychodzi na to że nic nie można stosować?