Ciąża czy nie.. pomocy

Każda z nas jest inna i inaczej podchodzi do pewnych rzeczy. Ja np. robiłam test z krwi tylko w pierwszej ciąży bo lekarz kazał (poroniłam). Moje za to 3 donoszone ciąże - nie robiłam testu z krwi bo nie czułam potrzeby a i lekarz nie wysyłał mnie na takie badanie. Staram się zawsze myśleć pozytywnie, ale oczywiście też realnie. I skoro miałam dwie kreski umawiałam do lekarza z nastawieniem że wszystko jest dobrze. 

ja mysle ze szukanie odpowiedzi na to pyytanie na kazdym moziwym forum nie ma sensu :)

jedyna wiarygodna odpowiedz da ci ginekolog

myślę ze lekarz to podstawa, sama gdybym szybko nie trafiła na fotel to bym zadnej ciazy nie donosiła;( w pierwszej byłam w 6 tygodniu  drugiej w 5 w obu ciazach plamienia w pierwszej zaczełam krwawic na fotelu ale widziałam serduszko bijace wiec to dawało mi nadzieje;)

kiedy córka miała 2 latka trafiłam do lekarza po krwotoku lekarz powiedział że jest wysokie prawdopodobieństwo ze poroniłam a jeśli chce wiedziec na 100% to powinnam zrobić test z bety bo jeszcze bedzie w organizmie.... 

mysle ze czasami nie ma co czekać i sie bawić w bete każdy przypadek jest inny wiadomo..

Oliwia ja uważam ze to nie jest kwestia czy ktoś sie dobrze nastawia czy nie. Moja siostra w pierszej ciaży tez sie dobrze nastawiała a niestety ciąża okazałą się pozamaciczną co właśnie potwierdził test beta HCG, wiec jak uważam ze warto go wykonać tak czy siak ze tak powiem. 

Wiadomo każda z nas jest inna i każdy postępuje wg własnych zasad ale dla mnie na początku ciąży test, beta HCG i wizyta i gin to takie podstawy. 

U mnie lekarz zawsze przed taką wizyta gdzie ciąża jest przypuszczalną radzi wykonać badanie z krwi beta HCG bo wtedy jest w stanie określić czy już warto się umawiać na wizytę czy poczekać bo widzi na jakim poziomie jest beta czy rośnie i któremu to ewentualnie może być tydzień 

Ale jesli test pokaze 2 kreski to po co beta?;)

U mnei lekarz nigdy jie kazal robic bety zawsze szybko umawial na wizyte ale pewnie zalezy tez od lekarza.

Mi też lekarz nigdy nie zalecał robić pety tylko od razu usg. Mam trójkę dzieci a w ogóle nigdy nie wykonywałam tego testu

Anisss bo u mnie beta rosła ale nie na tyle na ile powinna miałam robić przed 2 dni pod rząd badanie i jak się okazało to była cisza ale pozamaciczna więc nir wiem może lekarz też musiał mieć jakieś potwierdzenie 

moze zalezy od kobiety nie wiem;/ ja miałam ogólnie problemy z zajściem wiec moze dlatego tak było...

Zależy od kobiety od przypadku od wszystkiego tak naprawdę ja BThcg  w swoim życiu z krwi wykonywałam wiele razy właśnie czy to na początku ciąży żeby przez zwykłą wiadomość SMS umówić się z lekarzem Kiedy najlepiej będzie przyjść na wizytę bo właśnie podobnie tak jak piszę Mama Laury lekarz na podstawie poziomu beka HCG i poziomu progesteronu jak dobrze pamiętam Może mniej więcej powiedzieć coś na temat ciąży na temat jej żywotności na temat tego mniej więcej który to może być tydzień i czy będzie już w ogóle coś widać na badaniu a wcześniej przy staraniu się o syna miałam robione monitoringi cyklu i dostawałam zastrzyki na pęknięcie pęcherzyka przez co właśnie praktycznie w każdym cyklu w odpowiednim dniu musiałam iść i zrobić beta HCG jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki chyba dzień przed albo dwa żeby lekarz w razie ewentualnej ciąży wiedział czy już na tym etapie wprowadzić mi leki na podtrzymanie więc to wszystko zależy od kobiety od sytuacji od przypadku

Mi też od razu lekarz kazał robić betę a usg dopiero później było

No właśnie więc to chyba naprawdę dużo zależy od tego jaką metody praktykuje lekarz i właśnie od indywidualnego  przypadku danej kobiet

Często jest tak że lekarz chce właśnie przed wizytą wynik bety ale nie zawsze zależy pewnie od lekarza i od gabinetu

U mnie nie chciał sam zlecił i zrobił usg 

myśle że każdy lekarz też ma swoja jakąś taktykę ;)

ja jak ym miała robić co miesiac bete to bym chyba zbankrutowała;) hehe bo 1 i druga ciaza po 10 latach;)

U mnie się robiło tylko 2 razy pod rząd dzień po dniu żeby sprawdzić czy rośnie prawidłowo :) 

Ja widzę też tam drugą bladą kreskę, 

jak dziewczyny piszą zrobiła bym betę i poszukałabym ginekologa ;P

Ja w pierwszej ciązy też nie robiłam tego testu beta, i lekarz tego ode mnie nie wymagał. 

Anecia i co wyszło?

i jak tam?

Anecia i jak tam masz dla nas jakieś wieści bo czekamy na informacje ? :)