ciężko tak być w ciąży i opiekować się mały skarbem aby nic się nie stało, wtedy trzeba bardzo na siebie uważać
ja miałam troszkę starszą córkę i ona już doskonale rozumiała
W ciąży zajmowałam się chrześniakiem i lubił kolorować układać klocki albo czytanie zawsze kreatywnie spędzaliśmy czas
Dzieci w tym wieku sa juz na tyle madre ze bez problemu mozna im wytlumaczyc i powinny zrozumiec.
ogólnie dzieci są mądre mam siostrzenice dwa latka i często chciała do mnie na rączki a ja mówiłam, że nie mogę że mam tu dzidzię kilka razy wystarczyło aby powiedzieć i juz nawet nie prosi tylko wie, że nie można
moja starsza córka była w tym wieku jak ja byłam w ciąży nie mogła sie doczekać dzidziusia
W sumie to wszystko przede mna ale bym chciała miec taki odstęp wiekowy miedzy dziećmi
u nas bedzie 4 latka
ja bym chciała aby u mnie było około 2-3 lat odstępu
też tak chciałam wyszło mi 10 lat różnicy
10 letni brat czy siostra już pomoże przy dziecku
no u mnie bedzie przerwa 2 lata i troche sie boje jak to bedzie
my nie planowaliśmy jaki dokładnie ma być różnica wieku pomiędzy dziećmi
a u mojej cioci 18 lat różnicy
anetkaaa ciezko jest u mnie jest 18 miesięcy różnicy i powiem Ci że jest oraz gorzej zamiast lepiej, synek nie był tak zazdrosny jak teraz się robi alata sie już doczekac nie moge to odreaguje bo bedzie wiećej spacerów wycieczekbaseny
ciężko jak dziecko jest zazdrosne
Uważam, iż mniejsza różnica wieku tym lepiej. Dzieci później lepiej się dogadują
Każda różnica ma jakieś wady i zalety. Różnica wieku nie zawsze decyduje o tym jak dzieci się dogadują.
my mmamy różnice jest 3 lat i widze ze dzieci jak chcą to umią sie dogadać
najgorsze dla mnie były ostatnie dni przed porodem córka myślała ze jej nie kocham a ja już miałam resztki sił