Ciąża i zabawy z trzylatkiem

ciężko tak być w ciąży i opiekować się mały skarbem aby nic się nie stało, wtedy trzeba bardzo na siebie uważać

ja miałam troszkę starszą córkę i ona już doskonale rozumiała

W ciąży zajmowałam się chrześniakiem i lubił kolorować układać klocki albo czytanie zawsze kreatywnie spędzaliśmy czas

Dzieci w tym wieku sa juz na tyle madre ze bez problemu mozna im wytlumaczyc i powinny zrozumiec.

ogólnie dzieci są mądre mam siostrzenice dwa latka i często chciała do mnie na rączki a ja mówiłam, że nie mogę że mam tu dzidzię kilka razy wystarczyło aby powiedzieć i juz nawet nie prosi tylko wie, że nie można

moja starsza córka była w tym wieku jak ja byłam w ciąży nie mogła sie doczekać dzidziusia

W sumie to wszystko przede mna ale bym chciała miec taki odstęp wiekowy miedzy dziećmi :slight_smile:

u nas bedzie 4 latka

ja bym chciała aby u mnie było około 2-3 lat odstępu

też tak chciałam wyszło mi 10 lat różnicy :slight_smile:

10 letni brat czy siostra już pomoże przy dziecku

no u mnie bedzie przerwa 2 lata i troche sie boje jak to bedzie :smiley:

my nie planowaliśmy jaki dokładnie ma być różnica wieku pomiędzy dziećmi

a u mojej cioci 18 lat różnicy :slight_smile:

anetkaaa ciezko jest u mnie jest 18 miesięcy różnicy i powiem Ci że jest oraz gorzej zamiast lepiej, synek nie był tak zazdrosny jak teraz się robi :confused: alata sie już doczekac nie moge to odreaguje bo bedzie wiećej spacerów wycieczekbaseny

ciężko jak dziecko jest zazdrosne

Uważam, iż mniejsza różnica wieku tym lepiej. Dzieci później lepiej się dogadują :slight_smile:

Każda różnica ma jakieś wady i zalety. Różnica wieku nie zawsze decyduje o tym jak dzieci się dogadują.

my mmamy różnice jest 3 lat i widze ze dzieci jak chcą to umią sie dogadać

najgorsze dla mnie były ostatnie dni przed porodem córka myślała ze jej nie kocham a ja już miałam resztki sił