Pewnie wiele z Was miało styczność z kobietą, czy to w rodzinie, czy wśród znajomych, która miała objawy ciąży, a tak naprawdę w niej nie była. Ja również znam taki przypadek. Co prawda tylko jeden, ale znam i chciałam się podzielić z Wami prawdziwą historią mojej znajomej z pracy.
Osobiście nie spotkałam się z takimi kobietami, więc za dużo w tej kwestii nie mogę powiedzieć. Sama również nie doświadczyłam takiego stanu. Jednak przykre jest to, że czasem osoby pragną dzidziusia, starają się latami i nic z tego nie wychodzi (mam w swoim otoczeniu kilka takich par), a jak ktoś nie chce to zachodzi bez problemu i niektórzy nawet usuwają niechciane ciąże. Ale to osobny temat. Cieszę się, że Twojej znajomej w końcu się udało i jest teraz szczęśliwą mamusią
O, a ja pierwsze słyszę o czymś takim, Ciekawe.
znajoma miała, a ja mam nadzieje że nigdy mnie to nie spotka
Ja także miałam ciąże rzekomą
ja nigdy się z tym nie spotkałam
A ja się spotkałam i to dość blisko, bo moja przyjaciółka wpadła wręcz w taką małą ciążową paranoję.
wiecie co nie spotakałam sie jeszcze z czyms takim w sród znajomych ale teraz jest troche takich kobiet…;/ nie wiem czemu tak sie dzieje
Pierwsze słyszę
ja to przechodziłam , na szczęście szybko się ocknęłam . Tak bardzo chciałam zajść w drugą ciążę że pojawiło się urojenie i zanikła miesiączka , juz się ucieszyłam że się udało , jednak okazło się że jednak nie , nie udało się , ciążę sobie uroiłam , oczywiście objawy typu wymioty też były …,
nie znam zadnej takiej kobiety
bardzo możliwe mózg ludzki płata różne fligle
ja sie spotkałam z taka sytuacja ale dziewczyna była poprostu chora z miłosci i ciagle cos wymyslałą
Rzekoma to to samo co urojona
żal mi takich kobiet bo pewnie bardzo chca miec dziecko i stad te objawy
sama walczyłam o malucha 4 lata i wiem przez co trzeba przejsc:(
Kobiety mające problemem niepłodności lub mające problemy z zajściem w ciążę każdy sygnał interpretują jako sygnał ciąży. Znam takie osoby. Nawet jednodniowe opóźnienie przy miesiączce jest dla nich sygnałem że są w ciąży.
Coś strasznego chcieć mieć dziecko i nie móc. Koleżanka jest weterynarzem ostatnio mnie uświadomiła że nawet zwierzęta czasem mają ciążę rzekoma
jak sie staralismy o ciaze tez bardzo to przezywalam, co miesiac wraz z miesiaczka byl placz…
mam taka kolezanke ktora cierpiala na ciaze urojona, na szczescie po rokutez zaszla w ciazę