Ciąża w wieku 21 lat, jak powiedzieć rodzicom, czy świętado dobry czas

Bardzo możliwe, że babci się odmieni i chociaż mówiła, że nie jest gotowa to będzie się cieszyć z wnuczka. Matka mojego narzeczonego też miałam wrażenie, że nie jest przekonana do naszych planów zakładania rodziny a teraz nie może się oderwać od wnuczka.

Doskonały pomysł. Taka wiadomość zawsze spaja rodzinne więzy,. Chcielibyśmy powiedzieć przy takiej okazji, jednak nie udałoby nam się utrzymać do 5 miesiąca ciąży ich w niepewności. Gratuluję, twórzcie piękną rodzinkę 

Ja rodzicom oznajmiłam tuż po potwierdzeniu ciąży u ginekologa, a rodzeństwu na moim przyjęciu urodzinowym :) Od razu impreza się rozkręciła, wszyscy podekscytowani zaczęli wspominać swoje początki rodzicielstwa :)

Także większe okazje, święta to świetna okazja to przekazania dobrych wiadomości :)

My mieliśmy powiedzieć w Święta Wielkanocne. Specjalnie zapisałam się do ginekologa przed świętami. Ale narzeczony już nie mógł wytrzymać i powiedzieliśmy jego rodzicom zaraz po wizycie, że mamy dla nich zajączka i daliśmy im wielkanocną kartkę zdrapkę z wiadomością o ciąży.

Piękne są te kartki zdrapki:)..

ooo lea super pomysl. ja planuje powiedziec na dzien dziecka, a wlasciwie planuje zeby moj mlody wbil sie do dziadkow  wkoszulce "starszy brat"

Anoosk świetny pomysł. Na pewno to zaskoczy dziadków :D

Świetny pomysł 

Fajny pomysł z tą koszulka.

Ja też kupowałam dziadkom zdrapki.

Taka zdrapka to fajna pamiątka. I jest element zaskoczenia :)

Koszulka wymiata tylko żeby dziadkowie przeczytali co tam pisze;)

My w tamtym roku taki prezent teściowej dawaliśmy :D akurat bym dzień mamy i już zastanawialiśmy się jak powiedzieć to do prezenty daliśmy zdjęcie z USG :D 

To super pomysł 

Fajnie jak można połączyć powiadomienie o ciąży z jakimś innym świętem. Wtedy do ostatniej chwili dziadkowie się nie domyślają, że oprócz zwykłego prezentu dostaną taki gratis :D

Leo&Lea dokładnie!

Ja trochę żałuję, że nie nagrałam tego momentu i reakcji dziadków. To też byłaby fajna pamiątka. Ostatnio widziałam filmik dziewczyny, która nagrała kompilację reakcji różnych osób na wieść o ciąży. Ciekawie to wyszło.

No mogłaby to być ciekawa pamiątka.

Ooo tak 

U nas w sumie relacja dziadków była mega zaskakująca bo babcia się dopytywała wszystkiego z niedowierzaniem a dziadek do końca wieczoru się nie odezwał słowem bo był tak zaskoczony haha

Oj tak, te reakcje są bezcenne.. Ja wtedy pierwszy raz widziałam żeby mój Tata, (który nie za bardzo okazuje emocje) płakał ze wzruszenia;)..