Mój synek od początku uwielbia książki. Czasami nawet przestaje płakać, jak mu się pokaże książeczkę. Uważnie ogląda obrazki i słucha co jest na obrazku niekiedy nawet pół godziny uda się go zająć książeczką.
Qazz moje dzieci też są bardzo książkowe chociaż przyznam szczerze, że Syn bardziej.Córka znowu od niedawna bo tak to tylko podczytywała chwilkę i szła dalej. Teraz potrafi usiąść i całkiem długo czyta.
W domu książeczki czytamy kilka razy dziennie. Syn przychodzi przynosi książeczki i ja z młodą siadamy i czytamy.
U nas książeczki też są świetną zabawą.
Ostatnio nasz hit to:
- “Mój pierwszy alfabet”
- “Moje pierwsze liczby”
- “Moje pierwsze słowa”
- “Pucio na wakacjach”
- “Pucio mówi pierwsze słowa”
- “Pucio uczy się mówić”
- “Pucio i ćwiczenia z mówienia”
Uwielbia także jak u Kasi w ciągu dnia oglądać bajki z tym, że on nie lubi czytania, on ogląda książki i nazywa to co widzi. Uczymy się liter, liczb, kolorów, kształtów, rzeczy, imion itd ![]()
Zamarancza u nas Pucio i Kici Kocia to hity ale polecam Ci też książkę Trzy kropki Trzy kropki - Ceny i opinie - Ceneo.pl młody ją uwielbia, no i seria o króliczku też Empik.com
Empik.com
Empik.com
Kasia a ja ciągle się zastanawiam nad
Trzy kropki.
Wiele pozytywnych opini o niej czytałam
Ostatnio zapisałam synka do biblioteki, jest najmłodszym czytelnikiem
Jest bardzo bogaty zbiór książek dla dzieci, nawet dla takich maluszków jest dużo ciekawych pozycji. Książki synka zajmują w naszym domu bardzo dużo miejsca, a na razie ograniczam się z kupowaniem, co to będzie gdy będzie miał roczek albo dwa latka, chyba będziemy musieli kupić większe mieszkanie.
U mnie zuza lubi też rymowane wierszyki. Zwykłe książki z bajkami też mam. Córka lubi jak się jej czyta przed snem. Zuza dostała jedną książkę z bajkami na roczek 365 bajek. Codziennie inna bajka może być. Ale są też inne bajki które córka lubi.
U nas hitem byl Pucio, nadal walkujemy go przed spaniem. Teraz planuje kupic Pucio Puzzle - nowosc na rynku. Swietnie wpasowuje sie w nasze gusta bo corka ostatnio pala zamilowaniem do puzzli, do tego niegasnaca milosc do Pucia… to moze byc hit ![]()
My wciąż przerabiamy „bardzo głodną gąsienicę” - książka z dziurkami więc świetna zabawa sensoryczna, ćwiczenia dla małych paluszków, strony o różnych długościach, piękne ilustracje, dla starszych: dni tygodnia, morał bajki, kolory. Znowu dla młodszych: też kolory, nazwy produktów spożywczych, opis gąsienicy. Obie jesteśmy zadowolone - książka w twardej oprawie, dwa formaty do wyboru, znakomicie nadaje się na prezent
Patrycja kupuj a nie pożałujesz mój młody ma trzy latka i uwielbia czytać o kropkach.
Dla młodszych dzieci faktycznie ciężko bo ma strony papierowe ale i zadania są już takie np jak potrząsać książeczką.
Michalina ja też mam zamiar kupić puzzle bo są one z Lego i książeczkami jego ulubionym zajęciem, no chyba że młoda mu przeszkadza. Ale wtedy bierze puzzle idzie do innego pokoju zamyka drzwi i układa.
Kurcze mialam te puzzle w koszyku, mialam zamawiac, a tu -cyk- niedostepne… Musze poszukac teraz na innych stronach i chyba trzeb sie pospieszyc bo wyglada na to, ze ciesza sie popularnoscia ![]()
Mój maluszek bardzo lubi z dźwiękami np zwierząt. Wydawnictwo AWM ma bardzo fajne ![]()
podsylam ci kilka ciekawych propozycji ktore my mamy w swojej biblioteczce
takie maluchy maja swoje upodobania jedne chce brac czynny udzial w czytaniu drugie chce ksiazeczki z kolorowymi obrazkami a inne beda sluchac czegokolwiek co czyta mama takze warto poznac co lubi nasze dziecko…
My dla najmlodszych maluchow polecamy wszystkie czesci Pucia , Kicia Kocia tez jest super ![]()
Mnie jeszcze bardzo podobaja sie ksiazeczki Erica Carle.
Oczywiscie glodna gasienica to hit, ale i inne tego autora.
A nam przypasowaly książeczki z Egmont z serii akademia mądrego dziecka ![]()
u nas czytamy Baśnie Andersena synek ma 3 lata a córcia 8 miesięcy. te basnie czytamy na wieczór a za to pucia to syn przynosi w dzień i sam mi opowiada co jest na rysunkach.
U nas Basnie Andersena stoja na polce ale czekaja na swoj czas… mnie sie wydaje ze dla trzylatki to jeszcze za trudna lektura
Choc moze przesadzam.
Fajna jest cała seria książeczek krok po kroku
fajne ilustracje, łatwe zdania ![]()
MichuNi i Kasia u nas Pucio też jest absolutnym hitem. Cała seria o małym chłopcu skradła serce córce. Przypadkiem zobaczyłam że można też kupić puzzle i są trzy rodzaje i mamy je już dwa tygodnie. Kupiłam je na allegro, były w przedsprzedaży. W kwietniu będzie też premiera dwóch książek jedna wiem że słowa dźwiękonaśladowcze. Już myślę o ich zakupie.
Moja córka jest na tym etapie że woli jak jej się opowiada co jest na danej stronie, podobnie do synka Zamaranczy:)