U nas puzzle są od wczoraj. Młody układa wszystkie trzy i bardzo mu się podobają a to najważniejsze.
Kolejne Pucie już tupię nogami i na niego czekam
Młody teraz też czeka aż mu przeczytam i będę go pytać co widzi żeby on sam mógł mi pokazać.
U nas puzzle są od wczoraj. Młody układa wszystkie trzy i bardzo mu się podobają a to najważniejsze.
Kolejne Pucie już tupię nogami i na niego czekam
Młody teraz też czeka aż mu przeczytam i będę go pytać co widzi żeby on sam mógł mi pokazać.
My póki co z książeczek obracanych i z dziurami orzesloczyłyśmy na okienka, ale córa nie jest nimi jeszcze zainteresowana. Znowu wróciłyśmy do kilkustronicowych opowiadań, krótszych bajeczek, ja czytam, córka dotyka dużych kolorowych ilustracji, potem siada obok mnie i ogląda swoje małe książeczki, przewraca strony, wodzi paluszkiem po rysunkach i pokazuje oczy, uszy, nos i ostatnio zwracamy uwagę na ogony
najnowsza nasza książeczka, która mi się podoba i jeszcze długo posłuży bo jest świetna też dla starszych to Przyjaciele z bajkowego lasu. Zwykle czytamy jednorazowo opowiadanie, długość jest w sam raz, są wielkie kolorowe obrazki - przyciągają uwagę córy. A sprawdzi się ta książeczka dla starszych Bo każde opowiadanie ma morał i powiem Wam ze czyta się to całkiem inaczej niż baśnie z morałem. Tematy są bardzo przyziemnie i gdybyście szukały bajek zachęcających do pójścia do dentysty, przedszkola- tam to znajdziecie właśnie
no i litery są duże więc śmiało przedszkolak może trenować czytanie z Bubusiem albo Wilczkiem Brudaskiem ![]()
Super są książki też 3d. Moja zuza jest nimi zachwycona. Synkowi czytam bajki z Disneya tylko takie są w szpitalu.
Dziewczyny A widzieliście książeczki z puzzlami sprawdzają się u waszych dzieci bo ja wlansie tak się zastanawiam czy kupić bo wydają się super takie książeczki.
Aiisa osobiście nie mam takiej książki, ale siostra miała przy jej dziecku i sobie chwaliła. Sama muszę się za czymś takim rozejrzeć bo wszystkie puzzle w domu córka już rozpracowała:)
Silver u nas na poczcie są książeczki z puzzlami wlansie i można sobie nabyc wlansie tam mają też jakieś resoraki i inne takie mniejsze zabawki
Aisa mam takie książeczki i u nas są super. Młody bardzo lubi je układać więc osobiście polecam.
widziałam te książeczki w biedronce, układanka składa się z zaledwie kilku puzzli i była przeznaczona od chyba 12-go miesiąca. Super sprawa. Aisa, według mnie - warto ![]()
przypominam Wam przy okazji o konkursie na moim blogu - do wygrania seria książeczek ![]()
Mamy książeczki takie co można ruszać obrazkami i takie z okienkami ale wlansie zastanawiałam się nad tymi z puzzlami więc myślę że kupię jak tylko będzie okazja:)
U nas króluje Tupcio Chrupcio, sama uwielbiam je ! Ale sper jest też Pucio no i oczywiscie bajki Andersena.
Ostatnio w biedronce wypatrzyłam opowiesci na 5, 10, 15 min Tez barzdo fajne bo wiadomo ile czasu poswiecamy na czytanie.
Bajki Chylińskiej są tez super.
Ale ja najczesciej czytam bajki dla starszych dzieci typu: Dziennik cwaniaczka, Franek Einstein i inne dośc grube. Są bardzo ciekawe, lubie je bardzo czytac, i 1 ksiazka zajmuje nam około tygodnia
Dziś w sklepie widziałam fajną książkę edukacyjną. Poznawanie kolorów i cyfr. Dodatkowo była w 3d. Jeszcze takiej nie widziałam. Ale u mnie zuza już podobną książkę ma.
Papierosy bardzo fajna seria książek z wydawnictwa wilga.
*Psierociniec
Tylko jest to seria dla trochę starszych dzieci ale bardzo ciekawe historie
Ja kupiłam córce książki z serii o Puciu. “Pucio. Zabawy gestem i dźwiękiem” “Co robi Pucio?” oraz “Pucio uczy się mówić”. Jestem nimi szczerze zachwycona. Córka już powoli uczy się naśladować dźwięki i gęsty zawarte w tych książeczkach a ja jestem na prawdę mega dumna
Kiedy tylko zobaczy tą pierwszą książeczkę to już wie, że na początku trzeba zapukać do drzwi i zabiera mi ją, puka i jest wtedy sama z siebie zadowolona
To jest urocze ![]()
Dominika właśnie zastanawiam się nad kupnem książeczek z serii Pucio. Dużo słyszy się pozytywnych opinii o nich
Ja dopiszę Pucia do listy ewentualnych prezentów. Często jak zbliżają się jakieś okazje, święta, dzień dziecka albo coś w tym stylu, to każdy się pyta coby się synkowi przydało. Myślę, że te książeczki byłyby dobrym prezentem.
Książeczki są świetnym prezentem ja bardzo lubię czytać dla synka. A jego przed sobą najpierw czytam a potem opowiadam co jest na obrazkach
U nas sprawdzają się wszelkie książeczki, które wydają dźwięki. Króluje u nas Kubuś Puchatek. Poza tym mój synek lubi książeczki z rossmanna z serii pierwsze słowa, np w nocy, na spacerze. Książeczki zawierają obrazki oraz elementy, które można przesuwać, np dzieci barwiące się w chowanego
u nas cała seria Tupcia Chrupcia, Pucio, bajki na 10 i 15 min (w biedronkach były), i wszystko co ma z boku panel z melodiami i w trakcie czytania mozna przyciskac ![]()
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.