Ciekawe książki

Moj synek też bardzo lubi Pucia teraz bedziemy kupować inną książeczkę z tej seri

Pucia chyba każde dziecko lubi a nawet rodzice :slight_smile:
Naprawdę dość edukacyjne te książki.Warto kupić.

My tez uwielbiamy Pucia … Dziewczyny Pucio ma tez bardzo fajne puzle dla dzieciaczkow zobacznie sobie moja Malgosia mega je lubi potrafi siedziec bardzo dlugo nad nimi :heart:
Fajan jest jest seria ksiazeczek Kicia Kocia (np. Kicia kocia robi papa smoczusiowi ) takie bardzo edukacyjne takze tez z czystym sumieniem moge Wam polecic my chyba mamy cala serie hihih moje dzieciaczki lubia ksiazki ja w sumie tez :heart: Oliwia ma caly regal bajek i codziennie na dobranoc czytam jedna bajeczke a Malgosia slucha jej razem z Oliwka takze super czas na spedzenie z dziecmi no i mega rozwija ich wyobraznie

Fajne są książeczki obracanki

Teraz czytamy kocia kicia.. 

U nas na etapie roku głównie spisywaly się książki o zwierzętach o tym jakie dźwięki wydaja itp

my pokazujemy małej Pucia:D

U nas też była kicia kocia na topie aż zaczęliśmy Franklina. Dla chłopca suuuuper. I jeszcze hitem było snów kolorowych placu budowy i pozostałe części z serii. I kastor majsterkuje

Polecam również komiksy muminki oraz kaczor Donald :)

Dobrze jest zajrzeć sobie na pewno do Egmontu:  https://egmont.pl

Aktualnie w księgarni jest wiele niezłych wyprzedaży. 

Ostatnio na czasie pucio ;) 

Ja polecam wszelkiego rodzaju krotkie wierszyki  można kupić sztywne kartonowe ksiazeczki lub książkę ze zbiorem wierszy ;) 

Franklin jest super ale nie wiem c na tak długo dziecko skupi uwagę  ale warto spróbować bo książeczka zostanie potem na dłużej jak się spodoba ;)

Chyba Pucia każdy zna i poleca 

Tak pucio teraz na topie ;)

ja ostatnio przegladałam na olx jest tańsza wysyłka wiec warto sobie poszperać, można fajne okazje utrafić jeśli chdozi o ksiażki;) 

Aniss muszę zerknąć 

U nas też Pucio rządzi. Ale dla trochę większych dzieci polecam też uczucia Gucia. Fajne książeczki z jednorożcem. Każda opisuje inne emocje zarówno te pozytywne jak i negatywne. 

Bardzo proszę o polecenie książek z dużą czcionką dla 7-latka, który uczy się samodzielnie czytać. Bardzo nam przypadły do gustu „Przygody Żabka i Ropucha” . Zależałoby nam na książce, opowiadaniach gdzie litery są po prostu większe, a nie na typowych książkach do nauki czytania.

Seria Czytam sobie z Egmontu, poziom 2 i 3. A z niej np. Robot Robert, Cuda z mleka, Walizka pana Hanumana, Spotkanie z Diplodokiem.

Większą czcionkę ma również Sposób na Elfa:

https://www.ibuk.pl/fiszka/212795/sposob-na-elfa.html

Który jest zresztą na liście lektur dla dzieci w klasach od 1 do 3. Tak wieć Twoje dizecko najprawdopodobniej będzie miało styczność z pozycją. 

Uczucia Gucia Jeszcze nie słyszałam Ale brzmi ciekawie

Ja wybieram na początek krótkie z wierszami Brzechwa najczęściej 

Seria Egmont jest super, ale już polecona więc tylko pochwałę :)

polecam Ci serię o Muminkach z Harper Kids (HarperCollins)- kiedys Egmont. Książki mają dużą, wyraźną czcionkę aczkolwiek wybieraj uwaznie bo na ciemnych stronach czarna czcionka jest mniej wyraźna. Mimo to, polecam całą serię

zgadzam się z MamaGratki też słyszałam wiele dobrego o tych pozycjach.