Ciekawe książki

ja wybierałam ksiazki z wierszykami;) najlepsi nasi polscy poeci jest sporo wierszy których nie słyszałam;) sa zarówno króciutkie jak i dłuższe niczym opowiadania;) np. Pan Maluśkiewicz, Bańkowice mydlane czy Piżamka w Tygryski ;)

obecnie córka 9 miesiecy i uwielbia bajkę jak kot palił fajkę;) wtedy na koniec jest wyłaskotana ;) wiec jej sie mega podoba;)

MamaGratki chętnie się przyjrzę tym pozycjom bliżej;p

K.N Haner wszystkie są świetne, Paulina Świst też polecam , Remigiusz Mróz, Żmijowisko ,kobieta w oknie, dziewczyna z pociągu ,wariatka, książki od Anny Wolf, od Agnieszki siepielskiej
Świetny jest na pewno ten portal:

https://atlas-ksiegarnia.pl/

Jest tutaj wiele rekomendacji na ksiazki po które dobrze jest sięgnąć.

mirela, ale to chyba nie są pozycje dla rocznego dziecka;)?

u nas było standardowo: Pucio, Kicia Kocia i rózne wierszyki

Ulica czereśniowa- bez tekstu , ale rodzic sam tworzy bajkę. Jest tam mnóstwo ilustracji i cała książka tworzy historię. 

Pucio 

Jano i Wito

Bardzo Głodna Gąsienica 

Rok w lesie 

Śpij dobrze króliczku 

i mnóstwo tematycznych książek , twarde oprawy i krótkie historyjki o zwierzątkach , pogodzie czy pojazdach.

Ja dla roczniaka polecam książeczki z poezją polską, z wydawnictwa Skrzat. Są pięknie ilustrowane, potrafia zaciekawić malucha i są krótkie więc nie zdąży się znudzić przy słuchaniu. A najważniejsze, na allegro kosztują dosłownie gorsze więc polecam :)

"Ptasie plotki" pamiętam z dzieciństwa;)