Ooo mój syn właśnie ma tam na wycieczkę szkolną jechać ![]()
![]()
Województwo Świętokrzyskie ![]()
https://sabatkrajno.pl/
To już okolice Świnoujścia ![]()
https://www.onemoretrip.pl/koserow-truskawkowe-miasteczko/
Ja polecam Magiczne ogrody byliśmy z dzieciakami , jest tam naprawdę świetnie. Mega rozrywka dla dzieciaków w tym roku również planujemy tam pojechać ![]()
O kurcze te magiczne ogrody mnie kusza !
To jeszcze dodoam wild park we frankfurcie nad odra (to takie ala zoo , ale te sarenki chodza sobie luzem i sa bardzo oswojone z ludzmi, podchodza i jedza z reki .
Jest to zaraz przy polskiej granicy
Drugie miejsce , tam jeszcze nie bylam , ale swiat lemurow czesto wyswietlal mi sie na tik toku . I tam dokladnie ta sama zasada , ze mozna pomiziac te zwierzaki ![]()
Kiedys z mezem bylismy tez na spacerze z alpaką , nie pamietam gdzie to bylo , ale zazwyczaj da sie bez problemu znalesc takie miejsce w swojej okolicy
O tym nie słyszałam kurczę dawno nie byłam w Krakowie chętnie bym się wybrała.
@Patrycjaw25 magiczne ogrody są fenomenalne my byliśmy po raz pierwszy jak starsza miała półtorej roku i super się bawiliśmy teraz byliśmy w poprzednie wakacje.
A jak już powiedziałaś o województwie lubelskim to ja polecę miejscówkę niewiele dalej
FARMA ILUZJI super miejsce i ze strefą wodną która w upały świetnie daje radę i z fajnymi animacjami i z ciekawymi miejscami jeżeli chodzi o właśnie iluzję
@asiam1 akurat majaland ma trzy lokalizacje Kownaty Gdańsk i pod Warszawą. Pod Warszawą jest najmniejsza z lokalizacji to nie zmienia faktu że utrzymane jest to w tej samej konwencji. Kangar wewnętrzny z postaciami pszczółki Mai Gucia i świerszcza nie pamiętam jak on się nazywa. Oraz częścią zewnętrzną. Kolejna fajna sprawa to można tam spotkać jeszcze postacie z innych kreskówek psi patrol i Bob Kanciastoporty
@Karcia województwo świętokrzyskie to w ogóle mam oblatane równo ponieważ No jakby nie patrzeć lubelskie świętokrzyskie razem sąsiadują. Muzeum bajki w pacanowie byłam w 2020 roku i nie miałam dzieci i się świetnie bawiłam i mam wrażenie że nawet bardziej my niż dzieciaki. Niedaleko jest dość fajny hotel ale to już województwo podkarpackie czyli bacówka Radawa SPA. Ostatnio dobudowali tam taką strefę dla dzieciaków że bomba. Sabat Krajno lubię. Chociaż chyba już lepiej pojechać do Bałtowa. Myślę że z mniejszym dzieckiem więcej jest tam do roboty. A kolejną ciekawostką jest to że w pałacu w kurozwękach są jedyne w Polsce bizony
O widzisz to nie mialam pojecia , ze jest wiecej majalandow
ja do tego w kownatach mam bardzo blisko , ale jeszcze nie bylam . Teraz napewno bedziemy czestymi goscmi tam ![]()
Bardzo fajna jest na wejściu karuzela z dinozaurami.
Zapewniam Ja mam bardzo dużo rzeczy obczajone już ![]()
![]()
![]()
Jeszcze jest fajne miejsce w województwie świętokrzyskim ale tylko o tym słyszałam nigdy nie byłam. Tylko nie chcę pomylić czy to jest w Chorzowie czy w Katowicach a mianowicie bajka Pana Kleksa.
My za to w zeszłym roku byliśmy w bielsku-białej ze starszą i odwiedziliśmy centrum oko studio filmów animowanych.
To jest super sprawa po pierwsze dzieci na każdym etapie widzą jak kiedyś były tworzone bajki to jeszcze sami mogą stworzyć własną bajkę. Muzeum jest bardzo interaktywne jest dużo malowania jest dużo ciekawostek. Możesz próbować podkładać swój własny dubbing
Zaczęliście temat Gdzie mogę się podpalić jak pochodnia i powiedzieć o tylu miejscach że szkoda gadać ![]()
![]()
![]()
O kurcze to faktycznie masz ogromny bagaz doswiadczen z takimi miejscami
mega super, chetnie bede czytac . Ja uwielbiam zwiedzac , i przyznam sie bez bicia , ze troche z mala chce pojezdzic i pospelniac swoje dzieciece marzenia
Właśnie mam takie same podejście stąd zaczęłam bardziej szukać różnych miejsc i ogólnie znaleźć magię. Wiesz czasami to nie musi być jakiś park rozrywki. To niedaleko właśnie Tarnowa jest miejsce wieś Zalipie, które jest tak specyficzne jak pięknie te domki są malowane. Ja o tym miejscu dowiedziałam się z hiszpańskich gazet.
Ogólnie nie wiem, czy znacie profil Polska dla dzieci jest czaderski, dzięki nim dowiedziałam się jakie fajne atrakcje są na przykład na lotnisku w Radomiu i mam nadzieję że maj powoli nam na zwiedzanie ![]()
https://www.instagram.com/polskadladzieci?igsh=MWg5ZHZ4M2tzcDZydA==
Zaobserwowalam , nie mialam pojecia o tym .
Maja tez apke ! Super sprawa . Sciagnelam sobie i jak bedziemy gdzies jechac to bede podgladac .
Ja byłam na jesien raz u wtedy był fortepian, i teraz idziemy w maju, i ma być gitara. Wszystkie dzieci siedziały tam jak zaczarowane
No właśnie ten wątek gdzie jechać z maluchami i co warto pokazać swoim pociechom już gdzieś był poruszany i właśnie z tobą wymieniałyśmy się różnymi miejscami i pomyślałam właśnie że on był w jakimś wątku który już nie był dla mnie do odszukania stąd pomysł by było to wszystko w jednym miejscu.
Ja od jakiegoś czasu robię listę miejsc gdzie warto jechać z maluchem i raz że chętnie się podzielę a dwa czasem są miejsca właśnie gdzie ktoś był i może podzielić się opinią dlaczego warto lub nie albo są miejsca gdzie nawet bym nie pomyślała że coś takiego może być ![]()
Oczywiście zaczęłam już uzupełniać swoją listę o miejsca które wymieniłyście i polecacie ![]()
O tym koncie na IG nie wiedziałam ale już obserwuję i już apke ściągnęłam ![]()
Ja też chcę być mamą która będzie dziecku dużo rzeczy i miejsc pokazywała. Bo chcę żeby miał i radochę i się fajnie rozwijał i zbierał doświadczenie
Ja bardzo chciałam iść na ten koncert i jeden minus to u nas jest w miejscu gdzie jest bardzo trudno aby zaparkować
@Mamuska357 to ja w tym roku jeszcze na liście mam w planach tylko wszystko pod Warszawą.
- kosmiczne ranczo (co będzie wielką atrakcją dla starszej w związku z także nazwą ponieważ ostatnio pan od zumby zrył im beret kosmicznym kiblem)
- Julinek Park.
Oraz Lubelskie - Las Odkrywców
- Park rozrywki Wyspy
- To już w grudniu - odnaleziony dom Świętego Mikołaja
https://www.instagram.com/odnalezionydomswietegomikolaja?igsh=MWlzdTl1N3N3dnM0OQ==
- Lotnisko Radom i tam cała wystawa o lotnictwie
A w zeszłym roku zaliczyliśmy
- Zalesie dzielnica filmowa. Gdzie masz z jednej strony taki mini lunapark z drugiej strony masz animacje i w środku wiosny biegającego grincha razem z Mikołajem. Jestem infantylna i bardzo to lubię.
- Sala zabaw w Warszawie - Jungle Academy Fort Wola spędziliśmy tam tyle czasu i my byliśmy w szoku bo moglibyśmy spędzić jeszcze spokojnie z godzinę. A już nie było czasu bo jechaliśmy na ogrody do powsina
- Jak już wspomniałam W Bielsku-Białej Centrum OKO rysunku i animacji i tam jest informacja Jak powstał na przykład słynny Reksio moja teraz ma taką manię Reksia.
Mieliśmy w planach Inwałd - świat marzeń ale nie wyszło bo akurat nie była najlepsza pogoda.
Na pewno będę szukała jakichś informacji o rozrywce ale to już bliżej wakacji w województwie warmińsko-mazurskim ![]()
Ooo właśnie o Kurozwękach zapomniałam i o Bałtowie. W Kurozwękach raz w roku jest złot motocyklowy,dziki zachód, i tam jest wszystko tak robione pod to
Bardzo fajna impreza. No i w Pacanowie jest co roku dzień dziecka ale tam już jest tysiące osób. Same postacie poprzebierane bajkowe. Warto jechać
My tam byliśmy i naprawdę super miejsce i co chwilę mają inne atrakcje
Tam też muszę zajrzeć do farmy iluzji bo często mijam bilbordy jak jadę do rodziców i mbie tam kusi zajrzeć z dzieciakami ![]()
@Karcia oo do Bałtowa też mam w planach wyskoczyć
Polecam dinopark w Szklarskiej Porębie, świetnie tam jest chodzi się po lesie i szuka donozaurów,
Ja uwielbiam Bałtów ale naprawdę trzeba poświęcić calutki dzień. Sama część dinozaura jest relatywnie mała ale mają bardzo fajny Zwierzyniec, gdzie jedziesz starymi amerykańskimi autobusami tak jak te autobusy szkolne. Sabatówka jest super a już zwłaszcza na Halloween. Ogólnie ja tam staram się jeździć właśnie w różne pory roku bo zawsze coś się dzieje.
Farma iluzji jest super i zawsze sobie wcześniej sprawdź na Facebooku co jest motywem przewodnim bo naprawdę ma to spore znaczenie. Akurat my byliśmy jak była Kicia kocia wtedy córka była wielką fanką. No i świetne były zabawy, więc nawet dobrze nie zobaczyliśmy wszystkich atrakcji bo głównie spędzaliśmy czas z maskotką ![]()
![]()
![]()
Muszę przejrzeć dokładnie wasze polecajki i też coś wybiorę na wycieczkę z dziećmi ![]()