Ciekawe miejsca w Polsce dla dzieciaków

No ja zapisuje wszystko bo może tego być sporo :upside_down_face: i żeby coś nie umknęło

1 polubienie

O ja moja młodsza córka lubi kicie kocie :star_struck: oglada te bajeczki już tyle razy i dalej jest wpatrzona :smile:

1 polubienie

Widzę , że większość jest z południa a ja z pomorskiego

Co kliknę w jakieś miejsce w tej apce to wyswietla mi sie przegladarka z jakąś dziwną stroną :woman_shrugging:t3:

O której aplikacji piszesz?

Polska dla dzieci, ktos wyżej dodal jej screena i zainstalowałam ale lipa :woman_shrugging:t3:

Aaa a już ja zainstalowałam ale jeszcze nie sprawdzałam jak dział

Z pomorskiego.

Ja dwa lata temu czy moja starsza miała wtedy 3,5. Byliśmy w jastrzębiej górze. Nocowaliśmy w błękitnym domku i to jest bardzo fajne miejsce pod malutkie dzieci. Super bo mają swoje wózki, do tego są rzeczy do piasku i tym podobne więc nie musisz wszystkiego zabrać.

No to we Władysławowie jest tam przy ośrodku sportowym wioska smerfów. Znaczy nie jest to nic spektakularnego bo to jest raptem figurki smerfów i odtworzone te domki w części ogrodowej Ale dzieciaki zwłaszcza takie małe są zachwycone. Do tego jest ten Ocean Park ale już nie wyrobiliśmy się żeby tam wejść.

Jeśli chodzi o tego typu wioski to wiem że jeszcze jest jedna inspirowana krainą Lodu. Bodajże w Nowencinie. Jest jeszcze trzeci Bagno Shreka tylko teraz zabij wypadło mi z głowy gdzie

Do tego w Redzie masz oczywiście ten super aquapark z możliwością pływania z rekinami i żałuję że nie skorzystałam.

W Rumii jest lemur park fantastyczny tak się świetnie bawiliśmy.

Fantastyczny jest Park ewolucji i tam nie da się nudzić.

Ponadto w Gniewnie jest wioska mistrzów ona była stworzona właśnie podczas euro które było u nas organizowane i fajna jest wieża. W jej okolicach też są jakieś dinozaury z tego co pamiętam.

Wiesz teraz akurat sporo rzeczy nie pamiętam ale jakbym zadzwoniła do mojego kuzyna to by mi zaraz wszystkie rzeczy powiedział jeżeli chodzi o województwo pomorskie.

A jeszcze jadąc od parku ewolucji właśnie w stronę Władysławowa znowu nie pamiętam na jakiej wsi jest bardzo fajny w okolicach wakacji labirynt.

Nie muszę mówić że oczywiście Gdynia i Akwarium. Ja mojej nie mogłam wyciągnąć tak była zafascynowana rybami. A niedaleko stamtąd jest mała knajpka która ma multum pluszowych misiów. Bodajże nazywa się bistro u misiów

@Efektdomi masz Instagrama weź wejdź na ich profil i zgłoś to. Bo oni ci chwilę coś poprawiają i powiedzą Ci jak to naprawić

Jak jechałam do Chałup to widziałam ten labirynt po drodze. W tych miejscowościach nadmorskich wakacyjnych jest sporo atrakcji dla maluchów. Słyszałam o tym

A ktoś z okolic Pruszkowa i dzieci interesują się strażą pożarną to fajny jest plac zabaw

A dla mam z małopolskich w tej tematyce serdecznie polecam

https://mmz.info.pl/muzeum-pozarnictwa-w-alwerni/

Ogólnie kolejny profil który bardzo polecam to właśnie jest przerwa na weekend

@Patrycjaw25 to słyszałaś że w Poznaniu otworzyli muzeum kici koci :wink:

Zaobserwowalam. Dzieki za polecajke!.

1 polubienie

@Mamuska357 dużo fajnych miejsc z Krakowa wrzucalas
a Znasz może fajne np place zabaw czy kawiarnie ( oczywiście przyjazne dzieciom ) w Krakowie?

Matko , naprawde duzo podróżujesz :astonished: wiedzialam , ze duzo , ale nie myslalam , ze az tak . No czapki z glow , naprawde

Wiesz co staram się przynajmniej raz w roku pojechać gdzieś dalej I to na zmianę są albo góry albo morze albo Mazury. Zwłaszcza jak jest przerwa wakacyjna w przedszkolu. A gdzieś blisko nawet raz w miesiącu, gdzie dla mnie w tym momencie pojechać do Warszawy czy okolice Rzeszowa masz fajną obwodnicę to jest relatywnie blisko. Teraz wiadomo przy małej jest ciężej ale mam nadzieję że od maja wrócimy na fajne tory.

A ponadto nie będę kłamać im bardziej obserwujesz takie portale jak Polska dla dzieci czy właśnie ta dziewczyna przerwa na weekend tym więcej tego typu portali zaczyna ci się pojawiać jako reklamy stąd zaczynam sobie coś zapisywać.

Jestem staromodna Mam jeszcze kalendarz i z tyłu w kalendarzu mam zapisane właśnie miejsca. W ten sposób na przykład dowiedziałam się o rezydencji gościnnej. Gdzie naprawdę jest to bardzo fajne miejsce pod Żywcem. Idealne miejsce by spędzić fajnie weekend.

Ponadto jestem taka szalona że wzięłam dwumiesięczne dziecko i pojechaliśmy do Warszawy na stadion do wielkiej fabryki elfów. Notabene wiem że wielka fabryka elfów jest w kilku lokalizacjach w tym także wKrakowie. Więc tak od dzieciaków 4 plus jest To super zabawa przed świętami.

Z takich najbardziej znanych i polecanych jest plac zabaw w Parku Jordana. Tam też jest Linarium i w lecie wodny plac zabaw. Tam w ogóle jest duży teren do zabaw i spacerów.

1 polubienie

@Mamuska357 ok super zerkne sobie:)
nie musi byc duży teren, byle fajny

Tu masz jeszcze inne polecane w Krakowie ale nie w centrum

https://www.dzieciochatki.pl/ciekawe-miejsca-na-wyprawy-z-dziecmi/krakow-place-zabaw

W Jordana byłam i jest fajnie. W zimie jest tam lodowisko :upside_down_face:

@Mamuska357 oo rewelacja bede ogarniać coś
potrzebuje cos na ten miesiąc wiec niekoniecznie trafie na najkorzystniejszy czas atrakcji.
ale to nic :slight_smile:

1 polubienie

Ja mam wrazenie , ze odemnie to wsyztsko jest jakos daleko. Zawsze wszytsko warszawa i okolice :see_no_evil: sama jestem z lubuskiego

Niestety akurat w tym ci nie pomogę z prostej przyczyny że dla mnie to jest drugi koniec świata. A powiedz mi jak daleko masz do kujawsko-pomorskiego.

Pytam bo wiem że właśnie w Solcu kujawskim jest też Dinopark który jest pod tym samym brandem co Bałtów.

To do fajnych miejscówek do spania i nie tylko to ja dzięki właśnie koleżance mieszkające w lubuskiem dowiedziałam się o hotelu Żnin. A byłam w szoku jak blisko jest w Biskupina dzięki czemu miałam wreszcie możliwość zobaczenia tej miejscowości.