Ciekawostki - czy któraś z Was tez tak robiła?

U mnie były dwie cesarki wiec nawet napar z lisci by nie pomógł:) Niestety musiałam miec ciecia z powodu osteoporozy a zawsze chcialam rodzic naturalnie ale niestety nie moglam

Ja piłam herbatę z liści malin-sama zebrałam i ususzyłam. Akcja porodowa sama się nie zaczęła, ale fakt skurcze były konkretne i szybko poszło.

Słyszałam o tych sposobach, sama nie testowałam, ale istotne jest to, że to metody dla rodzących SN :slight_smile: podobne działanie jak herbata z liści malin, ma ananas

Słyszałam o piciu herbaty z suszu liści z malin i oleju z wiesiołka, ale o daktylach nie. Dzięki za info! :slight_smile:

Słyszałam o tych sposobach, aczkolwiek nie wiem na ile pomocne. Ja ich nie stosowałam. Co do dodatniego GBS ważne aby szybciej zgłosić się na porodówkę, by podać antybiotyk.

Ja miałam gbs grupy B. W obu ciałach wynik był dodatni i dostałam antybiotyk na porodowce. Wcześniej do szpitala się nie kladlam tylko jak dostałam skurczy to pojechałam na porodowke.

Dokładnie po prostu jak się zacznie trzeba powiedzieć że ma się dodatni gbs w szpitalu I najlepiej mieć wyniki przy sobie to bardzo ważne.

Ja o czymś takim nie słyszałam, zeby jeść daktyle i wiesiołka, brałam wiesiołka ale przed ciążą żeby szybciej w nią zajść, później trzeba go odstawić.

Nie słyszałam o takim czymś i nie brałam.

GBS jeśli jest dodatni nie stanowi tak wielkiego zagrożenia, po prostu podawany jest antybiotyk przed porodem dlatego warto pojawić się w szpitalu prędzej zanim się rozkręci cała akcja porodowa.

Koleżanka miała dodatni gbs po porodzie i musiała leżeć w szpitalu a tak żeby nie to szybciej by ją puścili do domu z córeczką

Mnie lekarz nie zdążył nawet zlecić badania GBS. Miałam mieć planowaną cesarkę okolo 37tc, a urodziłam w 33. Nie było już ani czasu, ani potrzeby wykonywania badania. Na wypisie mam informację: GBS - nieznany.