Ciemieniucha u półrocznego dziecka?

Jakich produktów używacie. U nas ciągle problem wraca. Nie jest może tej ciemieniuchy jakoś dużo ale jest czasem wydaje mi się że też córka ma sucha skórę na głowie mimo że używam emolientu do kąpieli. Czym smarować jeszcze mogę główkę. Bo na oliwke ma uczulenie.

Ja widziałam odlstatnio w rossmanie taki produkt na ciemieniuchę tylko nie pamiętam nazwy, była na dziale z kosmetykami dla dzieci może warto wypróbować 

a z ziajki ktoś używał ?

My linomagiem po prostu plus porządne czesanie i czapeczka 

Ja miałam z Ziajka i emolium 

i jak ten z ziajki ?

Głównie u dzieci z alergia może nawracać ciemieniucha. Mój syn ma 2 lata i jakiś czas temu wyczesywałam ciemieniuchę. Polecam dermicin. Wystarczyło raz zastosować żeby ładnie wszystko można było wyczesać. 

Ja używałam olej ze słodkich migdałów na ciemieniuche u synka z lullalove i wyczesywalam 

Odświeżam temat (synek ma 4 miesiące) :slight_smile: mamy problem nawracającej ciemieniuchy. Ponad miesiąc temu musieliśmy stosować Pimafucort i na chwilę pomogło usnąć ciemieniuche ale jakieś kilka dni temu problem powrócił.
Tłuste kremy z mocznikiem i oliwki tylko pogarszają sprawę, tu raczej problemem jest tłusta skóra a nie przesuszona. Ciemieniucha jest na samej górze główki tam gdzie synek ma najwięcej włosków.
Macie do polecenia jakieś szampony które super się sprawdza na ciemieniuche i dobrze domywaja tłuste włosy?
Na ciemieniuche stosowaliśmy od urodzenia synka używaliśmy:olejek ze słodkich migdałów (totalnie się nie sprawdził), emotopic - nawet efekt był ale przez konieczność codziennego zmywania preparatu synkowi zrobiło się zaostrzenie AZS, teraz stosujemy Olian krem na ciemieniuche i efekt jest słaby.
Jakie szczotki polecacie ? Kupiłam kiedyś jedną szczotkę i była świetna ale już się trochę zniszczyła przez częste mycie jej, później kupiłam na szybko jakąś w smyku ale strasznie gubi włosy.

https://allegro.pl/oferta/zestaw-na-ciemieniuche-dermicin-serum-16463702118
My u córki stosowaliśmy to i pomogło, a teraz u syna znowu mat problem i chyba kupimy znów.

1 polubienie