emolienty sa bardzo dobre poniewaz nawilzaja skore a zarazem sprawiaja ze ona oddycha i jest ladnie natłuszczona uzywalam przy dziecku serie kosmetykow emolium
Skóra malucha jest delikatna, dlatego nie wszystkie kosmetyki nadają się do jej pielęgnacji. Podpowiadamy, co znajduje się w kremach i na co zwrócić szczególną uwagę, aby wybrać odpowiedni produkt dla dziecka.
Wybór kremów jest tak ogromny , że przywraca o zawrót głowy. Stojąc w sklepie można dostać zawrotu głowy. Dobrze , że są takie „ściągi” i można się dzięki nim wspomóc w wyborze najodpowiedniejszego . Ważne aby krem był jak najbardziej naturalny , ponieważ skóra maluszka zasługuje na to co najlepsze
Zazwyczaj wybieram dermokosmetyki z apteki. Zwracam też uwagę, żeby miały w miarę naturalny skład, bez zbędnych dodatków.
dlatego ja od lat jestem wierna jednej marce, od dawna kupuję kremy i maści Alantan i muszę przyznać że przez te parę lat jakość jest cały czas na tak samo dobrym poziomie, moi faworyci w pielęgnacji maluchów to maść zielona na odparzenia i Alantan sensitive krem do skóry podrażnionej i atopowej ponieważ córka ma azs i skład mają bardzo dobry
Pan tabletka fajnie opisuje składy kosmetyków
Warto napewno poczytać opini innych Mam - choćby tutaj na forum. Było kilka wątków właśnie o kremach i składzie. Albo też np u wspomnianego Pana Tabletki. Żeby wybrać to co najlepsze i nie szkodzić.
I jeszcze srokao. pl tam bardzo fajnie są zrobione analizy kosmetyków z wytłumaczeniem czym jest dany składnik. Bo czasami patrząc na skład widzimy tylko jakieś dziwne coś napisane nie wiadomo w jakim języku a może się okazać że to pożądane składniki kosmetyku
Też zazwyczaj wybierając kosmetyki dla dziecka sprawdzam opinie Pana Tabletki.
Ja tez :)
Zacznę subskrybować pana tabletkę, kilka razy przewinal mi się jego wątek na forach
Zawsze czytam składy kremów i wszelkich kosmetyków. Wybieram te , które mają jak najwięcej substancji naturalnych. Skóra dzieci jest tak delikatna , że potrzebuje tego co najlepsze , najdelikatniejsze i przede wszystkim najzdrowsze
kupując krem dla maluszka najpierw kieruję się producentem, bardziej ufam rodzimym firmom z wieloletnimi doświadczeniami, najczęściej kupuję w aptece, czytam skład i pytam o radę farmaceutę, wiernie trzymam się jednej marki to mają sprawdzone produkty, ze względu na chorobę córki (azs) używam Alantan sensitive i nie zamienię na inny bo bardzo jej pomaga
Pan tabletka albo srokao też ma fajnie wytłumaczone składy
Też podpatruję Pana Tabletkę:)
pan tabletka najlepszy
Również staram się aby skład kosmetyków dla dzieci był jak najbardziej naturalny i jak najkrótszy, bez zbędnych dodatków.
Dlatego ja używałam olejku ze słodkich migdałów dla swoich maluszków najprostszy skład.
Mnie pediatra odradziła olej ze słodkich migdałów więc nie używałam. Właśnie najważniejsze żeby ten skład kosmetyków był krótki bo im więcej tym gorzej a najgorsze jest to że napisane są te składy takim językiem że nie wiadomo co tam jest na pierwszy rzut oka