Jak przygotować maluszka na szczepienie? CO warto zabrać ze sobą do przychodni? Dowiedz się, co należy zrobić, gdy dziecko po szczepieniu gorączkuje.
Na goraczke to dajemy Efferalgan w czopkach. No i niestety, ale jutro mam szczepienie obojga - synek ostatnią, przypominająca dawkę, a córeczka druga. mam nadzieję, że zniosa to dobrze
ja podawałam zawsze jakiś syropek przeciwgorączkowy odpowiedni do wieku synka jezeli pojawiała się gorączka po szczepieniu oraz miejsc wkłucia smarowałam altacetem
moje dzieci dobrze znosza szczepienia, takze tylko w wrazie podwyzszenia tempertury syropek, ale nieczesto byl potrzebny
ja spodziewam się dopieo dziecka ale ważna porada ponieważ najbardziej obawiam się szczepień jak dziecko je zniesie.
u nas dobrze znosi nawet goroczki niema po
ja tez dopiero sie spodziewam dziecka ale dobrze wiedzieć co jest pomocne.
ja smarowałam altacetem jak bardzo miejsce było twarde i opuchnięte i pomagało
każde dziecko jest inne i każde szczepienie przechodzi inaczej; my też miejsce wkłucia smarowaliśmy altacetem
A moja kuzynka nie smarowała dziecku altacetem miejsca szczepienia.Uważała że nie ma takiej potrzeby.
Potrzeby może nie ma, ale warto dla dziecka to zrobic
w dniu szczepienia trzeba mieć w domu termometr i leki przeciw gorączkowe na wypadek wystąpienia temperatury
ja nie smarowalam bo nie bylo takiej potrzeby uwazam , ale tak jak pisze pprzedniczka zawsze mialam cos przeciwgoraczce i oczywiscie termometr
co do termometru to ostatnio zakupilam laserowy co mierze temperature za kazdym razem inna
ja kupowałam maść emla dla synka jest od 3 miesiąca zniecula miejsce wkłócia
ja takiej masci kiedys nie mialam ale teraz dobrze wiedziec kupie sobie
mi lekarz tez mówi że w razie jakby coś była jakaś opuchlizna to posmarować np altacetem
nam podawała recepture jakas z octu cz z czegos tam ale nigdy jej nie potrzebowałam
Polecam EMLA fajne znieczulenie do szczepień.
u nas na szczęście jak narazie po szczepionkach nic się nie dzieje i oby tak dalej
a za niedługo idziemy na kolejną…