Co myślicie o napojach typu oshee

Ja jestem na nie ze względu na skład, cukier plus barwniki. Piję dużo zwykłej wody latem poprostu. Jak ktoś nie lubi wody to widziałam takie tabletki musujące które poprawiają smak wody

Mi niebieski albo biały , a tego różowego to chyba nie piłam

Tak dokładnie , ja już też wolę wypić sobie elektrolity te z apteki , a na codzień w domu to pijemy wodę cytryną i miętą ,

Saaama chemia , ja bym tego pić nie mogła i jeszcze tak często

Ja sięgam raz chyba na prawdę na pół roku lub rok jak mi cókru brakuje :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::sweat_smile:

Ale ja nie piję często :wink:

No właśnie, przede wszystkim barwniki… strasznie sztuczne muszą być te napoje, że mają takie specyficzne kolory

Ja ogólnie nie lubię więc może dlatego jestem na nie xD

Mnie odrzuciło jak kiedyś przeczytałam na etykiecie skąd taki kolor…. Bo któryś zawiera barwnik koszenilowy , pozyskiwany z wysuszonych i zmielonych samic owada zwanego czerwiec kaktusowy.
Mniam :wink:

O kurczę, to nawet nie wiedziałam o tym

Serio? Ale jak do mąki owady dodają to do picia te mogą :rofl:

Zdrowe to to na pewno nie jest

Ooo to nie wiedziałam nawet tego :face_with_peeking_eye:🫨:nauseated_face:

No właśnie, Skoro w jedzeniu już są, to w napojach też

A gdzie oni teraz nie dodawaja owadów :hear_no_evil::see_no_evil:

Mnie chyba mniej obrzydza taki naturalny składnik, niż jakby to miało być jakieś chemiczne badziewie

1 polubienie

Mnie też bardziej ta chemia odrzuca , chociaż te robaki to dodatkowy powód dla którego tego na pewno nie ruszę :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Nikt wnikliwie nie czyta składów np mąki czy ryżu. Bierze się i tyle a naprawdę czasem są cuda

1 polubienie

To fakt, skład często pomijany, a czasem naprawdę potrafi zaskoczyć

2 polubienia

Dokładnie, chemia jest już sama w sobie nieprzyjemna, a jak jeszcze dochodzą robaki, to tym bardziej ;/

1 polubienie