Ja jestem na nie ze względu na skład, cukier plus barwniki. Piję dużo zwykłej wody latem poprostu. Jak ktoś nie lubi wody to widziałam takie tabletki musujące które poprawiają smak wody
Mi niebieski albo biały , a tego różowego to chyba nie piłam
Tak dokładnie , ja już też wolę wypić sobie elektrolity te z apteki , a na codzień w domu to pijemy wodę cytryną i miętą ,
Saaama chemia , ja bym tego pić nie mogła i jeszcze tak często
Ja sięgam raz chyba na prawdę na pół roku lub rok jak mi cókru brakuje
Ale ja nie piję często
No właśnie, przede wszystkim barwniki… strasznie sztuczne muszą być te napoje, że mają takie specyficzne kolory
Ja ogólnie nie lubię więc może dlatego jestem na nie xD
Mnie odrzuciło jak kiedyś przeczytałam na etykiecie skąd taki kolor…. Bo któryś zawiera barwnik koszenilowy , pozyskiwany z wysuszonych i zmielonych samic owada zwanego czerwiec kaktusowy.
Mniam
O kurczę, to nawet nie wiedziałam o tym
Serio? Ale jak do mąki owady dodają to do picia te mogą
Zdrowe to to na pewno nie jest
Ooo to nie wiedziałam nawet tego 🫨:nauseated_face:
No właśnie, Skoro w jedzeniu już są, to w napojach też
A gdzie oni teraz nie dodawaja owadów
Mnie chyba mniej obrzydza taki naturalny składnik, niż jakby to miało być jakieś chemiczne badziewie
Mnie też bardziej ta chemia odrzuca , chociaż te robaki to dodatkowy powód dla którego tego na pewno nie ruszę
Nikt wnikliwie nie czyta składów np mąki czy ryżu. Bierze się i tyle a naprawdę czasem są cuda
To fakt, skład często pomijany, a czasem naprawdę potrafi zaskoczyć
Dokładnie, chemia jest już sama w sobie nieprzyjemna, a jak jeszcze dochodzą robaki, to tym bardziej ;/