A bo tak zrozumiałam że może często ![]()
Nie powiem, że nie mogłabym pić częściej, bo lubię
ale, nie wiedziałam, że są aż tak niezdrowe ![]()
Czasem to trzeba też się znać oznaczenia tego składu żeby zrozumieć co pijemy
Ale w tych napojach też jest chemia. Więc kolejny minus.
Teraz już niestety prawie wszędzie jest. Uważam, że taki napój raz na jakiś czas, jeśli ktoś lubi, to nie jest nic złego, bo też nie popadajmy w paranoję. Chemia jest i już będzie obecna w żywności czy właśnie napojach ![]()
Dziś trudno całkowicie uniknąć chemii w jedzeniu czy napojach. To już niestety codzienność ![]()
Przynajmniej to naturalny barwnik ![]()
Mam podobne podejście. Jak lubisz, smakują Ci, to czemu sobie nie pozwolić na taki napój od czasu do czasu? Na co dzień na pewno lepiej nawadniać się wodą a przy upałach wodą z miodem, szczyptą soli i owocami. Można też sięgnąć po elektrolity z apteki.
Niestety chemia jest teraz wszędzie. Staram się sprawdzać składy i wybierać te ,lepsze” jedzenie. Ale wiadomo od czasu do czasu zjem jakiegoś gotowca albo fast fooda
Fast fooody nie są aż takie złe niektóre to większość warzyw z mięsem z kurczaka ;p
Najgorsze są te frytki, tłuste i ciężkie do strawienia ![]()
Ja uwielbiam rollo i bez frytek , i koniecznie od Turków którzy dobrze zrobią ![]()
![]()
![]()
U nas w mieście jest chyba z 15 kebabów, ale najlepsze robią Turcy . Rollo bez frytek to też mój wybór, jak dobrze zrobione, to nie trzeba nic więcej ![]()
Faktycznie, smak nie do pobicia ![]()
Co prawda nie izotonik ale u mnie w domu pijemy oshee vitamin water. Niestety skład jest nieciekawy i sam cukier więc pijemy sporadycznie dla smaku. Do nawodnienia i tak najlepiej woda, ewentualnie z aptecznymi elektrolitami.
Może i jest wszędzie ale warto ją ograniczać i nie dodawać sobie do dziennego menu dodatków tego typu
Jeśli jest to raz na jakiś czas, to na pewno nikomu nie zaszkodzi. Wiadomo, nie mówimy tu o codziennym spożyciu ![]()
Kebab to tylko od Turków! Nie ma innej opcji ![]()
Czasem trzeba sobie dogodzić i zjeść coś dla przyjemności ![]()
oj zdarzają się i osoby którzy piją tego typu napoje codziennie i nie tylko 1 dziennie