Co na ciemieniuchę

U nas na ciemieniucha dobrze sprawdza się Babycap strasznie oleiste to jest. Psika się na skórę i te łuski same odchodzą.przy czesaniu. Masło w sumie też pierwsze słyszę. Każdy sposób dobry jeżeli działa.

Linomag też podobno jest dobry ;)

Ila to ja o tym nie słyszałam, stosowalam Mediderm i pomogło:)

ja używam emotopic 

Mi w aptece emolium poleciły jak nie miały olejuszki. Ogólnie dobrze by to coś tłustego było. Częściej poleca się oliwkę ale masło to taki babciny sposób. Podobno masło shea super też się sprawdza :)

Emolium u mnie się sprawdziło 

ja bym z masłem nie kombinowała, nie bardzo to widze i włosy potem raczej będą tłuste. Ja nawet nic konkretnego dzieciom nie stosowałam tylko dobrze myłam głowe i wyczesywałam. wszystko schodziło. 

Andziax czasem ta ciemieniucha jest naprawdę okropna i trzeba coś na nią dodatkowo zastosować. Najczęściej właśnie poleca się oliwkę, to ma być tłusta głowa i potem zebrać te łuski (nie wolno na siłę drapać).

My używamy emolium i się sprawdza.

u nas od początku emotopic i żadna ciemieniuszka nawet nie wychodzi 

no ja przy 3 dzieci nie miałam problemu z ciemieniuchą. wydaje mi sie ze jak kto to też zaniedba od poczatku to potem ciezko się tego własnie pozbyc i trzeba juz coś stosować konkretnego żeby pomogło. 

U nas emolium od początku  pomogło