Co na ciemieniuchę

Słyszałam właśnie, że owsiki dość często są diagnozowane, a to jest zarażliwe?

MamaEm ja słyszałam że jest to zaraźliwe i wsyztscy w domu mogą się zarazić dlatego jak dziecko przyjmuje lek to wszyscy domownicy też muszą go przyjąć 

ojj tak owsiki sa zarazliwe i wszyscy w domu powinni przejść takie leczenie, ogolenie tak jest chyba z większościa robaków ze wszyscy w domu powinni sie przeleczyc profilaktycznie i pościel do prania na 60st.

tak dokładnie tak wszyscy muszą przyjąć leki 

Wszyscy którzy korzystają z tej samej toalety . Ja kiedy byłam w ciąży ze starsza córka , akurat syn miał owsiki i wszyscy domownicy dostali profilaktycznir tabletki ale ja nie . Na szcescie się nie zaraziłem . Bez objawów czyli faktycznego zarażenia akurat w takim przypadku nie bierze siE leków . Poza ciąża wszyscy brali 

owsiki są zarażliwe i każdy domownik powinien brać tabletki

zgadzam sie z Toba Natinka, ja w ciąży tez nigdy profilaktycznie sie nie leczyłam bo tych tabletek chyba w ciazy nawet nie można stosowac 

No słyszałam że jak są owsiki to totalna dezynfekcja i pranie wsystskiego :) w ciąży chyba nawet na owsiki tych leków przyjąć nie można tak mi się wydaje 

nigdy nie słyszałam żeby kobieta w ciązy miała owsiki wiec moze temu takich tabletek nie ma dlakobiet w ciazy. no sama juz nie wiem 

ja miałam owsiki w ciąży pierwszej 

Mama Wojtusia jak odczulas że je masz miałaś jakieś problemy przez to w ciąży ?

tak wiadomo to się czuje że coś dokucza w odbycie i na kale wierciły się robaczki 

O kurcze to nie wiedziałam o tym,

siostra cioteczna z krk mówiła nawet ostatnio, że jej synek ma owsiki właśnie, ale nie wspominała, że musieli wszyscy brać tabletki, ale pewnie tak, bo tam są jeszcze dwie dziewczynki to żeby się nie pozarażali jednak. 

Przy owsikach wszyscy w domu muszą brać tabletki inaczej leczenie nie ma sensu. Do tego dezynfekcja klamek, łóżka i częsta zmiana pościeli.

Co do ciemieniuchy kiedyś pomogło nam masło prawdziwe masło, babcia wysmarowała małą i zeszło wszystko na drugi dzień.

tak pościel trzeba wręcz wyparzyć 

Nelia czasem stare babcine sposoby najlepiej działają jednak. :P

Takiego sposobu z masłem to nie słyszałam na ciemieniuche to nie słyszałam się najważniejsze że pomogło ;)

Ja tez nie słyszałam o takim sposobie 

ja też pierwsze słyszę