Co na ciemieniuchę

my na szczęście nie mieliśmy z tym problemu 

Dobrze, że mówicie o tym że na brwiach też może wystąpić ja nigdy bym na to nie wpadła 

Julia u mojej kuzynki np schodzilo tylko z brwi na głowie nic nie miała chodzi chyba o to że to się robi po prostu na włoskach :)

U nas nie było takiego problemu ale jestem w szoku że ciemieniucha może w ogóle nawracać. Myślałam że jak raz zejdzie to jej już potem nie ma. Tak samo zaskoczyłyście mnie odnośnie tych brwi. 

najlepiej smarować jakąś maścią np emolium 

Oj ona często wraca ! Moja córka ma prawie 4 lata i ostatnio też widziałam,że jakby w malutkim miejscu jej się zrobiła. Na szczęście po kąpieli szczotkowalam i zeszło bo było tego malutko, u syna teraz też się zrobiło,ale to pierwszy raz 

na brwiach to widziałam u nas w rodzinie 

No to trzeba będzie dobrze obserwować dzidzię w takim razie bo ja też myślałam że tylko raz to się robi i potem spokój 

Ola masz rację trzeba tą głowę Często oglądać bo lepiej działac jak jest niewiele niż już jest tego więcej 

Mazia u mojej tak samo się właśnie jakiś czas temu pojawiło, ale olejowałam i po kąpieli wyczesałam i jest spokój. ale obserwuje czy dalej się coś nie pokazuje..

ja wczoraj znowu znalazłam ciemieniuchę u córki. Głowę oglądałam bo wszawica jest w jej grupie i kazano znowu sprawdzić włosy dzieciom bo już dwa przypadki są, a tu ciemieniucha mała

u nas w przedszkolu też wszy... nie pomyślałam że w tych czasach jeszcze te robale są 

mazia a moze spróbuj zmienić szampon?

wszy... u nas co roku były w przedszkolu aż sie dziwiłam skad to sie bierze bynajmneij były komunikaty bo córka nie miała ani razu, teraz to raczej nie ma problemu bo w aptece sa różne preparaty 

W przedszkolu to raczej często takie przypadki że są zgłaszane owsiki czy wszy u dzieci, mi się wydaje że to się bierze od tego że dzieci pchają brudne ręce do buzi, jak są na zew i są zwierzęta to najgorzej

A któraś z was miała problem z owsikami u dziecka ? Jak to wygląda po czym to poznać ? No tak jak i łapie różne choroby tak łapie w szkole czy przedszkolu wsystsko inne ;)

owsiki poznac po tym ze dziecko sie drapie po pupie, jest niespokojne i chyba tez zgrzyta na zębach w nocy. 

To się właśnie smiali z męża że ma owsiki bo na zębach zgrzyta ;) 

ja tydzień temu odrobaczałam córkę bo mówiła że ją dupcia boli i chciała się drapać/ Lekarz kazała ją odrobaczyć 

No to mogą być oznaki robali właśnie takie zgrzytanie na zębach więc może warto sprawdzić

Dlatego warto się udać z czymś takim do pediatry i zrobic niezbędne wymazy żeby wyjaśnić ta sytuacje