Co na ciemieniuchę

my uzywalismy olejku z linomag i pomogł, chociaz długo to trwalo

j zawsze jak kapię to i główkę myję 

linomag jest  najlepszy mała buteleczka ale starcz ana bardzo długo ;) koszt około 15zł;P

https://www.ceneo.pl/80903632?se=4PgRVh9ie-Ej-ksLfwVixR7H0C1TBDZh&gclid=Cj0KCQjwhY-aBhCUARIsALNIC05L3ZQRxLLFQ0oAT2z0NImUMZdKPF6m3bdzd6OA0ZIjUBNlGHliKxIaAnFkEALw_wcB

u nas mimo iż była ciemieniucha to jedna butelka wystarczyła nam na cały okres walki z ciemieniucha i jeszcze nam zostało;)

Zdecydowanie popieram anisss u nas też linomag się najlepiej sprawdził kosztuje grosze starczył na całą terapię w sumie a był najlepszy z możliwych i dostępny w każdej aptece bez problemu 

mi lekarka przepisała nizoral dla małej by myć przez dwa tygodnie co 3 dni...i powiem ze ciemieniucha zeszła....sama mówiła że tym myje swojemu 8 miesięcznemu dziecku głowę ...troszkę miałam obawy przed zastosowaniem ale nawet pani w aptece powiedziała że mozna u dzieci...

A do jakiego wieku wasze dzieci miały ciemieniuche? 

No u nas na szczęście nie ma problemów z ciemieniuchą ale warto widzieć co mogę użyć przy następnym dziecku jeśli by wystąpiła 

Cierpliwość, wyczesywanie i linomag 

U nas również nie było problemów z ciemieniucha więc nic wam madrego dziewczyny nie podpowiem ale widzę że pozostałe koleżanki dają tutaj bardzo fajne wskazówki z których Warto skorzystać

Olaleksandra moja jako niemowlak nie zatrzymała się ciemieniucha, pojawiła się skończyła 2 latka. Z kolei syn jak był malutki miał masakryczną ta ciemieniuche przez kilka miesięcy- nie pomagało dopiero lekarka przepisana jakieś na odbiór(Elocom szampon,płyn) i po dwóch tygodniach uporaliśmy się z nia

Olaleksandra u nas córka miała jakoś po pół roku ale nie miała tego dużo tak delikatnie więc szybko jej zeszło ale ja też od razu zareagowałam poszłam od razu do apteki i kupiłam ten Linomag i po kilku razach zaledwie było już po problemie więc wydaje mi się że warto dziewczyny bo nie jest to drogi lek a naprawdę jest skuteczny 

DoNiWe to miałaś prawdziwe wyzwanie z twoim synem, dobrze że chłopacy mają jeszcze króciutkie włosy to jakieś ułatwienie 

Donive oj nizoral to raczej silny szampon;/ ale widac wymagala tego kora skoro zostalo zalecone, u nas z ciemieniucha w miare szybko poszla u starszej czesto nawracalo ale zauwazylam ze niektore szampony tak wplywaly;( 

Pamietaj oleksandra ze ciemieniucha lubi sie przenosic i jest nie tylko na glowie potrafi sie pojawic rowniez na brwiach

U nas też nie trwało to długo ale różnie bywa więc trzeba poczekać i w końcu przejdzie, oczywiście ważna jest codzienna pielęgnacja 

nie słyszałam nigdy o tym żedby ciemieniucha była na brwiach ale dobrze  ze mówisz Aniss to bede obserwowac córkę. mam jednak nadzieję, że niebedzie z tym u nas dużego problemu. 

Mojej też się robiła na brwiach i nam pomogł mediderm , ale niestety czasami jeszcze muszę jej naoliwić włosy i wyczesać, bo lubi powracać;/

u nas często ciemieniucha nawracała, ale szybko smarowałam głowę oliwką czy linomagiem, a potem kąpiel i dopiero wyczesywałam 

Wlasnie nam lekarka mówila że jakby było dużo nagle by się pojawiło więcej to żeby nie przerywać terapii linomagiem tylko używać dalej bo lubi nawracać ciemieniucha i trzeba zmiękczyć ta skórę i wyczesywać  )

U starszego synka się długo trzymała, ponad 2 lata jak nic... Kombinowaliśmy z oliwka. W końcu po myciu emolium przeszło a to nam pediatra poleciła. Znajoma polecała olejuszkę ale akurat nie było w aptece 

A u młodszego syna szybko zeszła właściwie bez niczego 

U nas emolium i ziaja odrazu pomogły