Co przygotować na grila?

Ja jak robię to odłamuje zdrewniałą część, owijam plastrami boczku wokół całej łodyżki. Nie solę już, bo boczek słony :sweat_smile:

Tutaj masz przepis od Ania gotuje :yum:

Szparagi z grilla | AniaGotuje.pl

1 polubienie

Ten przepis z pieczarkami też polecam :yum:

1 polubienie

A to już jest sezon na szparagi? Ostatnio mi mignęły w sklepie. Widziałam też ogórki gruntowe za 9,99zl …. Chyba zakiszę pierwsze małosolne w kamionce

1 polubienie

Odrywam te „dupki” pozniej owijam boczusism cieniutkim, takimi plasterkami i na grilla! Palce lizac! Uwielbiam je :white_heart:

2 polubienia

No ja myślałam , że już jest jak się pojawiły w sklepie :hear_no_evil::see_no_evil::see_no_evil:

Ojacie MAŁOSOLNE - uwielbiam! :smiling_face_with_three_hearts:
Całe lato muszę je mieć na blacie do jedzenia :heart:

1 polubienie

Ja juz jadłam kilka razy szparagi, nie mogłam się doczekać sezonu :smiley:
@Efektdomi tez uwielbiam takie szparagi. Na jakieś domówki robię też często śliwki w boczku. Uwielbiam wszystko co jest z boczkiem, ale może po ciąży powinnam polubić coś bardziej fit :see_no_evil:

Małosolne to mój mąż w dwa dni 1kg zjada …. I muszę robić następne. Strasznie lubimy własne ogórki małosolne :grin:

1 polubienie

Z tego co wyczytałam na necie to sezon jest od końca kwietnia dopiero i trwa bardzo krótko bo tylko do czerwca

@Mamuska357 to ja tak zjadam małosolne jak Twój mąż. Jak rano zrobię to już wieczorem jem i na drugi dzień nie ma🤣 ja lubię takie szybko zrobione a późnej już mi nie smakują .

2 polubienia

Lubisz takie jak moja mama :joy:

1 polubienie

Noooo takie są najlepsze. To ty jesteś niezła ze potrafisz tyle wciągnąć w jeden dzień :rofl:

1 polubienie

Ale w biedronce i wszędzie je widzę

Też uwielbiam są najlepsze, jeszcze trocheee

1 polubienie

Tak, ja też wczoraj widziałam w stokrotce szparagi :wink::face_with_peeking_eye:

Ja i tak najbardziej czekam na truskawki :smiley:

1 polubienie

Takie najlepsze. Ja uwielbiam takie 2-3 dniowe. Najlepsze na grilla

1 polubienie

Noooo aż czekam na nie bo dziecku zrobię żeby spróbował :wink:

1 polubienie

Ja jeszcze na czereśnie , uwielbiam :drooling_face::drooling_face::drooling_face:

I do tego jeszcze arbuz i Borówki :smiley:

1 polubienie