Mój ma 14 m-cy i jest karmiony na żądanie od samego początku. Nie był tez dokarmiany mm tylko cały czas sama natura. I jak na razie nie mam zamiaru zakończyc karmienia. Może sam zrezygnuje z cycusia
ja nie karmiłabym dziecka do 4 roku życia choć też znam taki przypadek
ja niewiem jak to u nas bedzie ale narazie sie nie martwimy
mały ma pół roczku i jest wszystko ok
u nas ma 8 miesiecy i ładnie je i pokarm też mam
Moja ma 1,5 i od początku tylko cycuś, teraz w nocy też pociągnie
zazdroszcze mama ktore karmia piersia
moja starsza karmilam do poltorej roku. uwazam, ze to zdecydowanie za dlygo ale malej jak szly zabki to tylko byl cycus. teraz moja najmlodsza tez karmie piersia ale bede starala sie na wiosne odstawic. najwazniejsze to unormowana laktacja. trzeba w miare duzo spozywac plynow i mysle ze tyle. problem w momencie odstawienia. zawsze sprawdzaja sie oklady z liscia kapusty. w szpitalach jak rodzilam zawsze lodowki pelne byly lisci ;))
martaro moim zdaniem to nie jest długo bo mleko matki jest zdrowże niż sztuczne
Córeczkę karmiłam 16 miesięcy. Po ok roku chciałam ją odstawić, ale miałyśmy jeden problem - na sam widok butelki z mlekiem płakała;) Ale cieszę się, że karmiłam córcię tak długo - teraz ma prawie dwa latka i chorowała raptem 4 razy, z czego każdą chorobę przechodziła bardzo łagodnie. Dlatego wiem, że warto, mimo iż początki bywają trudne (poranione brodawki itd).
mój bez problemu zaczął pić sztuczne
ja karmir piersia i m.modyfikowanym bo mam wrazenie ze mala sie nie najada jak to sprawdzic??
marysiaz dziecko jak będzie głode będzie płkać będzie marudne i będzie szukać pieri a dziecko najedzone często ulewa hehe no w przypadku synka to pluje jedzeniem jak ma dość
no to moja corka nie bradzo ulewa i czesto placze czyzby sie nie najadała?? ;(
u mnie nie ulewała mała a była najedzona
a skad wiesz ze byla najedzona jak to sprawdzic?
karmienir piersia sie oplaca dzis babcia mowila ze karmiac 2 synow jednego ponad rok drugiego 2 miesiace byla roznica ten co ssal dluzej piers byl zdrowszy, nie chorowal za to ten drugi co troche cos sie plątało
dziewczyny karmie piersia i zauwazylam z boku piersi cos jak by guzek dokladnie to takie jak by ziarnko malego grochu twarde nie wiem co to moze byc??? jak myslicie?
ja długo karmiłam i mała nie chorowała wogóle
wlasnie pewnie dlatego nie chorowała
a mnie mama mowila ze ja nie chcialam ssac cyca i mialam uczulenie na mleko i wychodzi od malego caly czas choruje…