Planujesz karmić naturalnie swojego maluszka jak najdłużej? Dowiedz się, jak utrzymać odpowiedni poziom laktacji przez cały okres karmienia dziecka.
moja mała ma juz 11 miesięcy i nadal ja karmie piersia
ja karmię maluszka już 4 miesiąc przez osłonki, gdyż mały nie chciał chwycić. Mimo cesarki i problemów z przystawianiem nauczyliśmy się siebie i oby jak najdłużej trwało karmienie
moja ma 2 tygodnie i karmię piersią, a pierwszą córeczkę karmiłam ponad 13 m-cy - uważam ten czas za piękny ![]()
Ja karmiłam 3 miesiące, mimo iż przystawiałam małego pokarm zanikł:( poza tym strasznie denerwował się jak mleczko nie chciało lecieć wiec odpuściłam:( jesteśmy na modyfikowanym a już za tydzień zaczynamy przygodę z rozszerzeniem diety dla Dominika:)
Ela liczy sie to ze próbowałas mój malec ma jutro pół roczku i nadal karmie
A co do rozszerzania to podaje już kurczaka i rybe
mały uwielbia chociaż bardziej woli rybę haha ostatnio śmiałam się do męża ze mały wegetarianinem zostanie
moją pierwszą córcię 2 lata karmiłam i tylko katar miałą 2 razy
karmiłam pół roku i karmiłabym dalej gdyby nie to ze musiałam zaczac brac leki a przy nich karmienie było wykluczone
Ja niestety miałam kilka zapaleń w przeciągu 2 tygodni i poczatek ropnia - lekarze zahamowali mi laktację, czego bardzo żałuję. Mam nadzieję, że teraz przy drugiej ciąży uda mi się karmić dłużej
ja musiałam zacząć dokarmiać bo dziecko za mało przybiera na wadzę i karmie mieszanie
rodzanica a co ile karmisz dziecko bo na mój na początku mało przybierał bo jadł co 4 godziny
ja pół roku karmiłam
ja tez bym chciala jak najdluzej karmic
a mi po basenie odziwo nadmiar się zrobil w nocy obudziłam się z bólem i musiałam odciągnąć pokarm
moja ma 8 miesiecy i nadal karmie piersia
to ja was przebiję, moja ma 1,5 roku i pociąga:)
Mój znajomy ostatnio wyznał że mama go karmiła do 4 roku życia a później musiał siostrze ustąpić
ja niestety nie karmilam piersia, bo maly nie chcial ssac :(( urodzil sie chory i nie mial sily a potem przyzwyczail sie do butelki, wiec przez 3,5 miesiaca odciagalm pokarm
karmienie piersią to same korzyści dla dziecka
no moja przez 1,5 roku karmienia cycusiem tylko katarem miała:)