Co wolno w ciąży - fakty i mity

Ja to nawet nie ruszam piwa czy wina bezalkoholowego - zbedne wynalazki.

Dla mnie to nie był problem żeby nie pić alkoholu, chociaż jak nie wiedziałam jeszcze że jestem w ciąży to w 3 tyg chyba wypiłam 2 drinki, ale to na początku jeszcze podobno nie zaszkodzi

ja nie zwracałam uwagę na mity.

magdalena5600 to wyobraz sobie co ja musialam przejsc, jak z cala rodzina swietowalismy 50 urodziny mojej mamy. a 11 dni pozniej sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy. Ale na szczescie alkohol nie zaszkodzil dziecku w zaden sposob

Alkoholu ani kropla .

myślę że obcinać włosy można to nieszkodliwe

ja i farbowalam wlosy to zabobony sa

Ja tez fabowalam wlosy

Ja raz farbowalam wlosy ale to wtedy jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy…

ja nie odwazylambym sie farbowac wlosow co do jedzenia tez bardzo uwazam co do alkoholu to nawet mi sie nie sni jak mozna wypic chodz krople tak jak co niektore kobiety uwazaja ze lampka wina nie zaszkodzi to jakas bzdura

Ach te mity. Najważniejszy jest zdrowy rozsądek

ja nie farbuje włosów;d wiec problem z glowy

tez tak mysle

jeszcze powinien byc jeden mit - kot :wink: kot i kobieta w ciązy absolutnie nie :smiley:

olis87 nie zgadzam się z tobą jeśli kot jest zdrowy i zadbany to czemu nie ?

ja też słyszałam o kotach

Ja jednak na wszelki wypadek będąc w ciąży trzymałam się od kotów z daleka.

U nas nie ma kotow i dobrze

Są też mity dotyczące płci dziecka- jeśli masz ochotę na słodycze urodzi się dziewczynka, jeśli śledzie- będzie chłopczyk. Albo jeśli kobieta brzydko wygląda w ciązy to dlatego że dziewczynka w brzuszku zabiera mamie urodę;) wolałabym mimo wszystko żeby to nie była prawda bo wyglądam bardzo dobrze przez całą ciąże a czekam na córeczkę;) hehe

Mówią, że kobieta w ciąży, która się uderzy nie powinna się w to miejsce złapać, bo maleństwo będzie miało dokładnie w tym samym miejscu na ciele znamię (tzw.myszkę) tak samo jeśli się wystraszy i w tym momencie dotknie się w jakiejś miejsce na swoim ciele. Czy to możliwe…?:wink: