Co wolno w ciąży - fakty i mity

Czy w ciąży można pić wino? Jakie sporty zagrażają ciąży? Czy kobiety w ciąży mogą farbować lub obcinać włosy? Poznaj listę popularnych mitów dotyczących ciąży. Sprawdź, co naprawdę szkodzi przyszłej mamie, a co jest dla niej bezpieczne. 

Znajomi jak jeżdżą ze mną samochodem przypominają, że nie muszę zapinać pasów. A ja im na to, że dbam o bezpieczeństwo mojego dziecka

1 polubienie

Z opalaniem to prawda, ja nabawiłam się przebarwień.

1 polubienie

Ja też zapinam pasy. Mi to nie przeszkadza zupełnie, a komfort psychiczny lepszy.

Mnie ostatnio słonko przez nieuwagę trochę przypiekło, ale obeszło się bez żadnych przebarwień.

mi niestety majowe slonce nie sluzy dlatego ze mam liszaje niestety ale nie mam z tym wiekszego problemu pozniewaz nie cierpie sie opalac, jak tylko mam chwile jade w gory z moim mezem i przyjaciolmi

O W góry super, też bym sobie pojechała, ale ode mnie niestety daleko :frowning: Ja spacerki po lesie uskuteczniam :slight_smile:

Też bardzo duzo spacerowalam po lesie:)
Świeże powietrze:)

warto zapiać pasy mnie się przydały podczas wypadku jak byłam w ciąży

wszyscy mi właśnie mówili - po co zapinasz pasy skoro jesteś w ciąży? a ja zawsze zapinałam, uważałam że tak będzie bezpieczniej

tez zapinalam pasy, choc teraz samochodu nie mamy, wiec mialam rzadko okazje :stuck_out_tongue: a co do opalania to ja w ciazy bylam nad morzem i na szczescie nic mi sie nie dzialo :slight_smile:

Ja tez zapinam. Mi to nie przeszkadza a poczucie bezpieczeństwa najważniejsze.

Ja pasy zapinałam, ale tak przeplatając dolna częśc za plecami - trzymała mnie tylko górna

Ja również zapinałam, dół za plecami:) Myślałam w ten sposób, że jeśli ja będę bezpieczna to syn też

ale swoją drogą to straszna głupota z tymi pasami.Przecież to oczywiste że lepiej zapiąć,nie wiem skąd taki mit że nie trzeba

juz teraz jest obowiazek Zapinania pasow

I bardzo dobrze, to było tylko chyba “przydatne” dla tych, którzy nigdy nie zapinają

ja pasy zawsze zapinałam i zawsze będę, dwie ciąże jeżdziłam w pasach

Ja ogladalam kiedys w jakims programie porannym byly ze trzeba zapinac pasy w ciazy niezaleznie od tego ktory to miesiac. Dla bezpieczenstwa swojego jak i dziecka. Sa nawet takie specjalne adaptery do pasow dla kobiet w ciazy.

Ja zapinam, ale nie wiedziałam, że jest obowiązek.