Co wolno w ciąży - fakty i mity

warto zapinać pasy mogą nam uratować życie

I nam, i dziecku.

Nigdy nie wiadomo, kto jeszcze jedzie tą sama drogą. Wariatów nie brakuje.

Jakiś czas temu było że kobiety w ciaży nie musza zapinac pasów.Nie wiem czy to sie zmieniło czy nie.

Dalej jest tak że kobiety z widoczną ciążą nie muszą zapinać pasów. Ale ja wole zapiąć dla Naszego bezpieczeństwa.

Ja jem tylko jeden posiłek wiecej niż przed ciążą i trochę inaczej rozkładam godziny posiłków. Wszystko jest ok, wyniki dobre, a dzidzia rosnie. Głupota z tym jedzeniem za dwoje.

ja tez zapinam pasy dla wlasnego i malego bezpieczenstwa

pasy trzeba zapinac nawet w zaawansowanej ciąży

wymogu takiego nie ma, ale uwazam, ze to bezsensowne narazanie zycia i zdrowia swojego i dziecka…

Wymogu nie ma ale niektore kobiety uwazaja ze nie powinno sie zapisac pasow. Nikt ich chyba nie uswiadomil.

generalnie kobiety w ciąży nie muszą zapinać pasów, to ich wybór, ja przez całą ciąże zapinałam

Kary za to nie ma. Niby mozna nie zapisac ale moim zdaniem kazda powinna zapiac tu chodzi o zycie jej jak i dziecka.

rozni wariaci jezdza po drogach wiec lepiej byc przezornym i ubezpieczonym… Nie ma co trzeba dmuchac na zimne jezeli mamy na to wplyw

Ja pasy zapinałam zawsze- bezpieczeństwo jest najważniejsze, a zapięte pasy w razie jakiegoś nieprzyjemnego zdarzenia na drodze na pewno wyrządzą matce i dziecku mniej szkody niż np. silne uderzenie lub wypadnięcie przez szybę…

Dlatego właśnie ja zapinałam się, choć niby wolno jeździć bez

nie ma co przesadzac z interpretacja przepisow. No chyba ze brzuch naprawde przeszkadza to moze wowczas nie zapinac ale mysle ze wowczas nalezy ograniczyc jazde samochodem i warto zaczac jezdzic komunikacja miejska

dla mnie ten przpis że nie trzeba zapinać pasów jest bez sensu

ja też tak uwarzam, większa szansa że jak będzie jakiś wyoadek że oboje zginiecie, pasy sa bezpieczne

Jesli komus nie wygodnie sie jedzie w pasach to warto zakupic ten adapter.Dzięki adapterowi pas przechodzi pod brzuchem, na udach i tam go utrzymuje

sa tez nakladki na pasy ktore tak nie cisna